Fairy Tale Christmas

19 December 2019

Seara de vineri a însemnat pentru toți cei din familia Școlii Europene București magie și emoție. Elevi, părinți, profesori au intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă în pași de dans, pe cântec de poveste. Profesorii de muzică, fie că e vorba de cor, canto, pian sau chitară, i-au condus pe copii în lumea poveștilor, pregătind pentru seara magică piese pe care le fredonâm adeseori, amintindu-ne de lumea basmelor. Personajele au prins viață prin felul în care profesorul de teatru a atins cu bagheta magică a cuvântului undele cântecului. Pașii de dans au fost atent supravegheați de profesorii de dans, balet sau Zumba într-un decor desprins din lumea fantasmelor, realizat cu ajutorul profesorilor de arte vizuale. Toate simțurile au fost ispitite să guste din magia Crăciunului.

Emoția a fost și mai mare în contextul în care Serata de Crăciun a încheiat Campania umanitară SEB în cadrul căreia s-au strâns 98.488 de lei pentru care am primit deja mesaje de mulțumire din partea celor două asociații pe care le-am sprijinit în acest an:

  • Asociația de Binefacere Sfânta Iustina – Mănăstirea Mărcuș, județul Covasna, unde Maica Serafima îngrijește fetițe abandonate în maternitate.
  • Asociația NaviMED – Navigatori medicali (afliată MagiCAMP),  o asociație care are ca obiectiv principal apărarea  drepturilor și intereselor copiilor şi adulţilor a căror viață este afectată de afecțiuni grave ce le pot pune în pericol viața. 

A fost o ocazie extraordinară să fim împreună și să învățăm să ne bucurăm de micile momente, să învățăm, încă o dată, că a dărui naște bucurii chiar mai mari decât a primi, că suntem frumoși și, împreună, putem face o lume mai bună. Mesajele de mulțumire primite vin să confirme acest lucru:

„Mulțumirile ar fi prea puține pentru efortul depus de dumneavoastră. Vă vom purta mereu în rugăciunile din Sfânta noastră Mănăstire. Să aveți sărbători binecuvântate și rugăm pe bunul Dumnezeu să vă răsplătească osteneala.” (Maica Serafima de la Mănăstirea Mărcuș)

„Noi, cei din Navimed, suntem o simplă punte între cei aflați în suferință și cei care îi pot ajuta să le fie vindecarea mai ușoară. Vă mulțumesc în numele lor! Datorită generozității dumneavoastră, vom putea schimba destine, vom putea aduce sprijin și alinare acolo unde nu mai existau resurse și speranță. Iar în numele echipei Navimed, vă mulțumesc pentru încredere, pentru omenie și pentru cât de frumos predați copiilor lecția empatiei!” (Alina Botezatu, NaviMED)

Cu siguranță vom intra pe poarta sărbătorilor de iarnă mai împliniți, atât cei care primesc, cât și cei care dăruiesc.

Sărbători de poveste!

 

#updates

Poftiți la dans!

Feb, 5Balul Bobocilor SEB 2020

Citi-Thor

Ian, 14Cititul te face Nemuritor!

Întâlniri cu autori

Ian, 22Autoarea Alis Popa la SEB

toate noutatile
#cafeteria

Alegerea noastră zilnică pentru un meniu delicios și echilibrat.

consultă meniul
MagiCamp

The IB Diploma Programme

The International Baccalaureate's Diploma Programme (DP) is a two-year academically challenging programme designed to meet the educational requirements of students between the ages of 16 and 18.

find more