Școala primară / Cercuri

Vă invităm să consultați lista cercurilor care se vor desfășura în școala primară, în anul școlar 2023 – 2024. Activitățile unui curs vor însuma 45 de minute și se vor desfășura după încheierea programului obligatoriu. Pentru mai multe detalii puteți consulta Broșura „Cercuri – învățământ primar” din pagina Informații utile.

Cercuri de dezvoltare personală

Brainiac - Cls. Pregătitoare

Prof. Iulia Panait
Ne propunem să lucrăm exerciții și jocuri cognitive care să îi ajute pe copii să se concentreze asupra unui lucru, fără ca ceva din jur să le distragă atenția și să le perturbe activitatea.

Jocul „De-a Joaca” - Cls. Pregătitoare - I

Inv. Stela Vizireanu
Jocul “De-a Joaca” este un lucru cât se poate de serios, pentru că vom învăţa să ne jucăm pur şi simplu. Activitatea se bazează pe organizarea unor jocuri sociale, constructive, fantastice sau de mişcare.

Phinnie Teammie, program de învățare prin cooperare - Cls. I

Prof. Laura Andrieș
Mi-a venit ideea să facem împreună o echipă de cercetători. Ce ziceți? Știți și voi cât sunteți de curioși, așa că, cercetând cum funcționează și cum se organizează lumea în care trăim, putem să ne mai completăm profilul cu niște aptitudini: capacitatea de raționament, concentrarea și focalizarea, participarea voluntară, stabilirea unui obiectiv, ascultarea activă, spiritul de cooperare, asumarea riscului, dar și a responsabilității. Hai! Aștept să lărgim echipa!

Fascinantele bogății ale României – patrimoniu UNESCO - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Anca Hera
Patrimoniul României este moștenirea istorică primită de la multele generații care au trăit înaintea noastră pe aceste meleaguri. Toate aceste frumuseți renumite – culturale, cât și naturale – sunt ca niște comori vechi ce trebuie cunoscute, înțelese și iubite. Haideți să aflăm de ce este România unică!

Be Safe! - Cls. II - IV

Înv. Anda Grigorescu
RUANA - RUtier ANanghie Amabilitate Ruana este o fetiță de 8 ani. Ea se alătură cercului Be Safe! care își propune să dezvolte abilități și să formeze deprinderi care îi vor ajuta pe copii în situații cu care se pot întâlni în viața de zi cu zi. Cercul este împărțit în 3 module, astfel că elevii vor exersa bunele maniere, vor învăța multe lucruri desptre regulile de circulație, despre siguranţa lor, despre felul în care pot deveni mai responsabili, despre cum cum pot evita riscurile.

Terapie prin artă - Cls. I - II

Prof. Vasilica Șandru
În cadrul cercului vor fi dezvoltate abilități de recunoaștere și denumire a emoțiilor, exprimarea emoțiilor resimțite în anumite momente, antrenează simțul estetic, cultivă creativitatea, dezvoltă vulnerabilitatea elevilor în fața unui grup.

EduJust - Cls. III - IV

Prof. Alexandru Vesa
Cursul își propune să îi ajute pe elevi să înțeleagă aspectele de bază ale dreptului și ale sistemului legal, promovând în același timp valorile etice și responsabilitatea civică într-un mod adaptat vârstei.

Antreprenor Junior - Cls. III - IV

Prof. Alexandru Vesa
Cercul își propune să stimuleze creativitatea, gândirea critică, gestionarea resurselor și spiritul întreprinzător al elevilor într-un mod distractiv și educativ. Exemple de activități: generarea și prezentarea ideilor de afaceri; elaborarea unui plan de afaceri simplu; înțelegerea conceptelor de buget, venituri și cheltuieli; promovarea bunurilor/serviciilor; managementul resurselor

Teme - Cls. II - IV

Profesori supraveghetori
În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte din temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Cercuri de comunicare

Tărâmul poveștilor - Cls. Pregătitoare - I

Prof. Mirabela Mitu
„Tărâmul poveștilor” este o incursiune în lumea minunată a istorisirilor de orice fel, într-o lectură interactivă care îi va ajuta pe copii să învețe adevărate lecții de viață, le va stimula imaginația și le va dezvolta abilitățile de comunicare.

Împărăția poveștilor - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Anca Hera
Veți asculta povești vechi de când lumea – pentru a pătrunde în gândirea curată a oamenilor de altădată, povești istorice – în care se cuibărește trecutul neamului tău, sau povești rumene, proaspăt ieșite din tipar – care să arate bucuriile de astăzi.

Lectura - Cls. II - IV

Prof. Vasilica Șandru
Lumea cărţilor este una minunată! Lectura este cea care deschide drumurile către celelalte discipline şi care formează oamenii din punct de vedere cultural, lingvistic şi emoţional.

Atelier de scriere creativă - Cum se scrie o poveste? - Cls. III - IV

Prof. Mirabela Mitu
Un atelier de încântat imaginația. Vom afla care sunt elementele unei povești, cum se construiește un personaj, un fir narativ sau un final atipic. Ne vom antrena creativitatea, vom face jocuri de cuvinte, vom transforma idei năstrușnice în povești memorabile.

Limba română - aprofundare și dezvoltare - Cls. II, III, IV

Prof. Dan Epure, Prof. Cristina Pierșinaru, Prof. Daniela Vlădeanu
Ne propunem să lucrăm exerciții diversificate de punctuație, de ortografie, de abordare a textelor literare, de vocabular, povestire, argumentare și exprimare a propriilor păreri în legătură cu tema textului.

Limba română - pregătire pentru concursuri - Cls. II, III, IV

Prof. Andreea Oprea, Prof. Cristina Pierșinaru, Prof. Anda Grigorescu
Dacă eşti creativ, ai o imaginaţie bogată, iar exerciţiile reprezintă o provocare pentru tine, este timpul să vii la cercul de pregătire pentru concursurile de limba şi literatura română!

Cercuri de mișcare

Jocuri și activități sportive - Cls. Pregătitoare - I

Prof. Ciprian Popescu
Cu ajutorul cercului „Jocuri și activități sportive”, elevii vor face mai mult sport, se vor dezvolta armonios, vor fi mult mai destinşi, se vor reface mai repede după efortul psihic de peste zi şi se vor distra mai mult.

BeFit - Cls. Pregătitoare - I, II - IV

Prof. Laura Andrieș
La BeFit îmi propun să utilizăm jocul, activitatea specifică vârstei, pentru a introduce exerciții funcționale care activează toate grupele musculare mari, care cresc starea de bine și care sporesc șansele ca viitorii adulți să practice activități fizice pentru a fi sănătoși.

Fotbal - Cls. Pregătitoare - I, II - IV

Prof. Ciprian Popescu
Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni şi mai serioşi vor reprezenta şcoala la concursuri. Ne vom şi distra. Haideţi să facem sport cu zâmbetul pe buze!

Handbal - Cls. II - IV

Prof. Ciprian Popescu
Handbalul dezvoltă spiritul de echipă, altruismul, dârzenia, hotărârea, ambiţia, perseverenţa şi fair-play-ul.

Cercuri de știinte exacte

Ce se întâmplă în natură? - Cls. Pregătitoare - I

Prof. Marina Mihală, Prof. Roxana Blejan
Vă așteptăm aici dacă vreți să aflați de unde vine ploaia, cum s-au format munţii sau ce resurse ne oferă natura, cum le utilizează oamenii sau care este locul nostru în Univers.

Tic Pitic - Cls. I

Înv. Stela Vizireanu
La „TIC Pitic”, vom îmbina atracţia copiilor pentru noua tehnologie cu pasiunea lor pentru jocurile interactive. Vor învăţa, în joacă, să utilizeze diverse programe simple şi vor putea să descopere şi alte caracteristici ale PC-ului.

Tic Junior - Cls. II - III

Inv. Stela Vizireanu
La „TIC Junior”, vom experimenta și vom consolida, abilități în folosirea unor programe grafice și de editare/tehnoredactare de documente, vom învăța despre utilizarea în siguranță a Internetului, ca sursă de documentare și comunicare.

Master Tic - Cls. IV

Inv. Stela Vizireanu
În cadrul cercului vom realiza prezentări pe diverse teme studiate la ore, în special la ştiinţe, istorie şi geografie.

Evrika! - Cls. Pregătitoare - I, II - IV

Prof. Ioana Vasile, Prof. Alina Hrițcu
Aerodinamică, portanță, flotabilitate, imersiune, gravitaţie, inerție... sună pretenţios... chiar exagerat... Atunci să încercăm altfel: Vreau să zbor, La plimbare pe lac, De sus în jos sau invers. Parcă e altceva! E cercul Evrika!

Matematică – aprofundare şi dezvoltare - Cls. II, III, IV

Prof. Iulia Panait, Prof. Roxana Blejan, Prof. Anda Grigorescu
Aprofundarea exerciţiilor şi a problemelor prin „antrenamente” suplimentare îi poate face pe elevi să abordeze matematica cu mai mult curaj, fără crispare, ajutându-i astfel să asimileze şi să consolideze numeroase noţiuni, să înlăture barierele care făceau din matematică o disciplină greu accesibilă.

Matematică - pregătire pentru concursuri - Cls. II, III

Prof. Iulia Panait, Prof. Roxana Blejan
Matematica e ca urcuşul pe munte: efortul e răsplătit de privelişti măreţe. Ascensiunile în matematică sunt frumoase dacă reuşeşti să savurezi bucuria confruntărilor.

Centrul SEB de EXCELENȚĂ în MATEMATICĂ - Cls. IV

Prof. Maria Catrava
Acest cerc se adresează elevilor care au aptitudini pentru matematică, dar şi dorinţa de a face performanţă în acest domeniu. Ne propunem să le stimulăm ingeniozitatea, perspicacitatea și capacitatea de explorare a datelor matematice prin rezolvarea de probleme complexe. La cercul de excelenţă sunt aşteptaţi toţi copiii cu minţi iscoditoare, încrezători în forţele lor, muncitori şi dornici de a înţelege diversitatea modalităţilor de rezolvare a problemelor.

Cercuri în limbă străină

Le français pour les petits - Cls. IV

Prof. Lavinia Pavel
Acest cerc are ca scop dezvăluirea unei lumi aparte, Franţa. Aşadar, temele propuse vor creiona universul francez/ francofon în ansamblul său, prin ludic.

Deutsch für Kinder - Cls. IV

Prof. Ingrid Drăgan
Prin intermediul jocurilor, cântecelor, scurtelor vizionări, lecturarea unor texte, te vei familiariza cu limba, cultura şi civilizația germană, dar vei descoperi și lumea înconjurătoare, vei învăța să cooperezi, să-ți dezvolți creativitatea, să-ți exprimi sentimentele.

¡Espana en vivo - Cls. IV

Prof. Lavinia Pavel
Activitățile din cadrul cercului de limba spaniolă au ca obiectiv descoperirea lumii hispanice prin ludic. Temele propuse se succed de la simplu la complex, permiţând elevului să treacă la un alt nivel de cunoaștere.

Let’s Get Handy! - Cls. Pregătitoare - I

Prof. Andreea Târgovețu
Vom realiza diverse obiecte din hârtie și din alte materiale naturale, fiind menit să dezvolte imaginația, să ajute la responsabilizare și determinare, prin terminarea unui lucru început, să dezvolte latura artistică și bucuria unui obiect făcut de tine.

Storytelling Club - Cls. Pregătitoare - I

Prof. Alexandra Rusalim
Dacă vrei să înveți printr-o metodă unică, dinamică, bazată pe jocuri de rol, imagini, craft-uri, desene ale hărții unei povești, prin imitare, prin inovare și prin creativitate, daca vrei să îți dezvolți abilitatea de a citi, de a scrie și de a-ți crea propriile povești, atunci acest club este pentru tine.

Vocabulary Rock N’ Roll - Cls. I - II

Prof. Andreea Târgovețu
Cercul se adresează micuților dornici să învețe limba engleză prin multă joacă și voie bună și implică un set de activități didactice interactive, precum board games, dice games, spelling games, ball games și nu numai.

English Speaking Club - Let’s speak and have fun! - Cls. II - IV

Prof. Alexandra Rusalim
Acest club este pentru tine dacă vrei să îți îmbunătățești abilitățile conversaționale, fluența și încrederea de sine, să îți organizezi și să îți exprimi ideile mai bine, să îți îmbunătățești cultura generală printr-o varietate de subiecte interesante, concursuri și povești.

Cercuri de arte

Arts&Crafts - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Alexandru Vesa
La cercul de Arts& Crafts elevii îşi dezvoltă îndemânarea şi gustul estetic; această activitate dă frâu liber creaţiei şi fanteziei.

Pictura - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Ana-Cristina Grigoroiu
În cadrul acestui cerc, vom studia diferite tehnici de lucru şi diverse stiluri de pictură. Astfel, prin lucrările realizate, elevii îşi valorifică creativitatea şi aptitudinile artistice.

Cor - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Bianca Stoian, Prof. Carina Lovin
Copiii care cântă sunt mai aproape de soare” (George Enescu) Nimic nu poate fi mai frumos decât să cânți, să îți faci prieteni și să strălucești pe scenă! Vei învăța o mulțime de lucruri, vei deveni empatic, atent, disciplinat, vei învăța să asculți și vei realiza că munca în echipă te poate face cu adevărat fericit!

Disney World - Sunt o voce din desenele animate! - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Bianca Stoian
Vă plac desenele animate? Atunci bine ați venit în Disney World! Haideți să ne jucăm de-a personajele din povești și să cântăm ca ele.

Ritmuri muzicale - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Bianca Stoian
Acest cerc are ca scop dezvotarea ritmicității cu ajutorul instrumentelor de percuție (xilofon, tamburină, maracas, castaniete, clopoței, trianglu etc.). Copiii învață să se coordoneze, să lucreze împreună, să se asculte unul pe celălalt și să se distreze.

Cercuri cu taxă

Atelierul de teatru - Cls. Pregătitoare - IV, 1800 RON/an

Radu Dan Moldovan, Ioana Tudor
Aici antrenăm cogniția (afectată adesea de abuzul de tehnologie), dezvoltăm încrederea în sine, inteligența emoțională și abilitățile sociale. Accentul se pune pe îmbunătățirea observării conștiente, concentrării, percepțiilor senzoriale, intuiției, creativității, spontaneității, imaginației, memoriei și a dicției. Cultivăm empatia și încurajăm libertatea de exprimare prin improvizație.

Mindfulness - Cls. Pregătitoare - IV, 1800 lei/an

Prof. Paula Irimia
Într-o lume bazată pe competitivitate și pe afirmare, cercul de Mindfulness te ghidează spre a te conecta cu tine însuți. După o zi de școală în care ai făcut pași în cunoașterea misterelor lumii în care trăiești, a sosit momentul să descoperi misterul din interiorul tău.

Filosofie pentru copii și gândire critică - Cls. III - IV, 2000 lei/an

Radu Dincă
Să deschidem ușile către o călătorie transformatoare, unde mințile curioase înfloresc, emoțiile își găsesc expresia și gândirea critică prinde rădăcini. Atelierele noastre de „Filosofie pentru copii și gândire critică" sunt concepute pentru a stârni curiozitatea, pentru a dezvolta inteligența emoțională și pentru a pregăti elevii să navigheze cu încredere în complexitatea lumii de astăzi.

KEN Academy, Program de educație financiară și antreprenorială pentru copii - Cls. II - IV, 3800 lei/an

Veronica Dungă
https://kenacademy.org „Dacă-ţi place ceea ce faci, nu vei munci nici o singură zi din viaţa ta”, Confucius. Asta este ceea ce ne dorim și noi pentru copiii noștri.

Chitară - Cls. II - IV, 2160 lei/an

Prof. Radu Miculița
Chitara este un instrument foarte versatil. Cântatul la chitară dezvoltă personalitatea, imaginația, încrederea în sine, reflexele, capacitatea de memorare și auzul.

Vioară - Cls. I - IV, 1600 lei/an

Prof. Bianca Stoian
Printre beneficiile majore ale studiului viorii de la o vârstă cât mai fragedă se află dezvoltarea sensibilității, răbdării, perseverenței, atenției și memoriei, posibilitate crescută de concentrare, motricitate fină, cultură generală îmbogățită și dragoste de frumos.

Pian - Cls. Pregătitoare - IV, 1800 lei/an

Prof. Ştefan Lovin
În cadrul SEB, pianiștii învață să-și stăpânească emoțiile în fața publicului, să fie disciplinați și eleganți ori de câte ori sunt implicați în evenimente cu caracter artistic.

Canto și pregătire muzicală - Cls. Pregătitoare - IV, 1700 lei/an

Prof. Monica Păun
Cercul de Canto urmărește ca, prin disciplinele de Tehnică vocală și de Interpretare muzicală, să formeze viitori cântăreți capabili să se exprime artistic.

Percuție - Cls. I - IV, 1400 lei/an

Prof. Gilberto Torres
Ritmul este viaţa ta? Nu ştii cum să-ţi consumi enegia într-un mod constructiv? Vino să înveţi ritmuri simple sau complexe, rock, pop sau clasic!

Pictură pe sticlă - Cls. I - IV, 1800 lei/an

Prof. Ana-Cristina Grigoroiu
La acest cerc, copiii vor experimenta tehnica picturii pe sticlă – un material fragil, dar care, prin transparenţa sa, conferă picturii un farmec inegalabil.

Atelier de traforaj - Cls. I - IV, 1600 lei/an

Prof. Dan Epure
Traforajul este un procedeu de ornamentare, constând în decuparea unei figuri sau a unui motiv decorativ dintr-o placă subțire de lemn. Este practicat ca un hobby. Rolul acestui cerc este de a readuce în lumină traforajul, o activitate la fel de plăcută și productivă ca un joc pe calculator.

Cercuri cu taxă

Atelier de creație jucării prin imprimare 3D - Cls. Pregătitoare - IV, 2200 RON/an

Prof. Dan Epure
Pătrunde în universul tehnologiei și află lucruri interesante pe care le poți face cu ajutorul unei IMPRIMANTE 3D. Utilizând o astfel de imprimantă, vei putea să-ți creezi propria jucărie.

Copiii devin creatori de tehnologie! CodeSchool - Cls. Pregătitoare - I, II - IV, 2000 lei/an

Alin Chiriac, Maria Popescu
Noi credem că programarea este o superputere! Profesiile viitorului vor avea o mare componentă legată de tehnologie, așa că trebuie să pregătim generațiile care vin pentru cariere care acum nici nu există. Acesta este motivul pentru care Adfaber a creat Code School.

Robotică Educaţională Juniori 1 - SĂ CREŞTEM ODATĂ CU TEHNOLOGIA! - Cls. Pregătitoare - II, 2490 RON/an

Iulia Sârbu
Asociația de Robotică Educațională și Știință WRO (www.wroromania.ro) Elevii vor construi modele interesante folosind cele mai recente seturi LEGO Education WeDo 2.0. Programarea se face ușor cu un mediu de programare bazat pe imagini, care aduce la viață modelele LEGO create de copii.

Robotică Educaţională Juniori 2 - SĂ NE DEZVOLTĂM ODATĂ CU TEHNOLOGIA! - Cls. III - IV, 2590 RON/an

Iulia Sârbu
Cursul de robotică, bazat pe tehnologiile și metodologiile LEGO® Education, propune un mod de învățare interactiv. Elevii vor construi, vor programa și vor controla roboți, fiind încurajați să lucreze în echipă, să coopereze, să comunice și să argumenteze soluții, să facă schimb de idei pentru a finaliza proiectarea și construcția roboților programabili.

Young Engineers - Bricks Challenge, Cursuri de inginerie mecanică profesională, fizică aplicată și robotică pentru elevi - Cls. Pregătitoare - II, 2100 lei/an

Alina Iaurum
Copiii învață prin joacă, construind diferite modele, despre multe subiecte ale mecanicii clasice, precum: legile fizicii, forța centrifugă, forța centripetă, forța de inerție, energia cinetică, energia potențială, principiul acțiunii și reacțiunii, forța de ridicare, cuplul, punctele de pârghie și multe altele. Copiii deprind abilități matematice, esențiale pentru a face calculele necesare pentru a-și construi modelele.

Galileo Technic - Cursuri avansate de inginerie mecanică profesională, fizică aplicată și robotică pentru elevi - Cls. III - IV, 2200 lei/an

Alina Iaurum
Programul se bazează pe nivelele introductive de matematică, fizică și inginerie, predate în programul Bricks Challenge și are ca obiectiv explorarea mecanismelor și echipamentelor dintr-o perspectivă inginerească profesională cu ajutorul construcțiilor motorizate, special create de către Young Engineers, cu accent pe identificarea soluțiilor tehnice și promovarea lucrului în echipă, pentru a construi mecanisme complexe pe care le întâlnim în viața de zi cu zi.

Șah - Cls. Pregătitoare - II, III - IV, 2000 lei/an

Andrei Gorea
“Şahul este cel mai minunat mijloc de disciplinare a gândirii, de ordonare a domeniilor de cunoaştere şi de recreaţie a spiritului. Este un Univers comprimat pe 64 de pătrăţele, câmpuri” (Nicolae Iorga)

Mini-TENIS - Cls. Pregătitoare - IV, 1600 lei/an

Prof. Ciprian Popescu
Roger Federer, Novak Djokovic, Rafa Nadal sau Simona Halep sunt doar câţiva jucători de tenis care au ajuns celebri datorită muncii, perseverenţei, sacrificiului, ambiţiei şi a talentului. Dacă vrei să fii ca ei, poţi veni alături de noi.

Baschet Club - Cls. Pregătitoare - I, 2000 lei/an (1 ședință/săptămână)

Iulian Florea, Cătălin Naziru
La cursul de baschet dorim să insuflăm tinerilor pasionați de sport determinarea, responsabilitatea și disciplina necesare unui jucător profesionist, într-o atmosferă pozitivă și distractivă. Copiii vor avea posibilitatea participării în cadrul campionatelor municipale destinate vârstei și în campionatele naționale organizate de către Federația Română de Baschet.

Baschet Club - Cls. II - IV, 3500 lei/an (2 ședințe/săptămână)

Iulian Florea, Cătălin Naziru
La cursul de baschet dorim să insuflăm tinerilor pasionați de sport determinarea, responsabilitatea și disciplina necesare unui jucător profesionist, într-o atmosferă pozitivă și distractivă. Copiii vor avea posibilitatea participării în cadrul campionatelor municipale destinate vârstei și în campionatele naționale organizate de către Federația Română de Baschet.

Kyokushin Karate - Cls. Pregătitoare - IV, 1800 lei/an

Kano Ionuț Paraschiv
Antrenamentele de Kyokushin Karate se concentrează pe dezvoltarea atât la nivel psihic, cât și fizic. Scopul cercului este de a forma sportivi buni la nivelul interpretărilor efective de mișcări, dar și al performanței individuale.

Balet - Cls. Pregătitoare - IV, 3450 lei/an

Jaqueline Bratu
De ce balet? Pentru că fiecare copil are propria individualitate, pe care o respectăm și o armonizăm cu a celorlalți. Pentru că îi învățăm balet clasic și, în aceeași măsură, le deschidem sufletul către artă și cultură.

Dans sportiv - Cls. Pregătitoare - IV, 1700 lei/an

Marius Momocea
Dansul înseamnă mișcare, mișcarea înseamnă energie, iar energia însemnă viață. Dansul ne creează emoții, ne permite descătușarea unor simțuri, el înseamnă curaj, iubire de spațiu, dorul de zbor. El dăruiește trupului grație, frumusețe, sănătate. Așa că, poftiți la dans!

Zumba®Kids - Cls. Pregătitoare - IV, 2100 lei/an

Augustina Dumitrașcu
Zumba®Kids este un program de aerobic special adaptat pentru copii, care reușește să-i împrietenească cu ideea de a face sport cu plăcere și de a transforma sportul, în general, cu bucurie și deschidere, fără sentimentul că este o 'corvoadă', în stil de viață pe termen lung.