Școala primară / Cercuri

Vă invităm să consultați lista cercurilor care se vor desfășura în școala primară, în anul școlar 2021 – 2022. Activitățile unui curs vor însuma 45 de minute și se vor desfășura după încheierea programului obligatoriu. Pentru mai multe detalii puteți consulta Broșura „Cercuri – învățământ primar” din pagina Informații utile.

Cercuri de dezvoltare personală

Brainiac - Cls. Pregătitoare

Prof. Irina Diaconescu
Ne propunem să lucrăm exerciții și jocuri cognitive care să îi ajute pe copii să se concentreze asupra unui lucru, fără ca ceva din jur să le distragă atenția și să le perturbe activitatea.

Jocul „De-a Joaca” - Cls. Pregătitoare - I

Inv. Stela Vizireanu
Jocul “De-a Joaca” este un lucru cât se poate de serios, pentru că vom învăţa să ne jucăm pur şi simplu. Activitatea se bazează pe organizarea unor jocuri sociale, constructive, fantastice sau de mişcare.

Phinnie Teammie, program de învățare prin cooperare - Cls. I

Prof. Laura Andrieș
Mi-a venit ideea să facem împreună o echipă de cercetători. Ce ziceți? Știți și voi cât sunteți de curioși, așa că, cercetând cum funcționează și cum se organizează lumea în care trăim, putem să ne mai completăm profilul cu niște aptitudini: capacitatea de raționament, concentrarea și focalizarea, participarea voluntară, stabilirea unui obiectiv, ascultarea activă, spiritul de cooperare, asumarea riscului, dar și a responsabilității. Hai! Aștept să lărgim echipa!

Învăţăm jucându-ne - Cls. I

Prof. Marina Mihală
Cercul este un program de jocuri didactice la disciplinele comunicare în limba română, matematică şi dezvoltare personală, prin care voi antrena operaţiile gândirii elevilor, se va dezvolta spiritul de echipă, va fi asigurat un climat favorabil pentru o însuşire rapidă şi temeinică a cunoştinţelor.

Fascinantele bogății ale României – patrimoniu UNESCO - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Anca Hera
Patrimoniul României este moștenirea istorică primită de la multele generații care au trăit înaintea noastră pe aceste meleaguri. Toate aceste frumuseți renumite – culturale, cât și naturale – sunt ca niște comori vechi ce trebuie cunoscute, înțelese și iubite. Haideți să aflăm de ce este România unică!

Și eu sunt creativ! - Cls. II - III

Prof. Alina Hritcu
Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare, iar un copil creativ este capabil să genereze lucruri noi, să se adapteze cu uşurinţă diferitelor situaţii, să facă faţă cu succes provocărilor variate. Start distracției istețe!

Teme individuale - Cls. II - IV

Profesori supraveghetori
În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte din temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Cercuri de comunicare

Lectura - Cls. Pregătitoare - II

Prof. Daniela Vlădeanu
Lumea cărţilor este una minunată! Lectura este cea care deschide drumurile către celelalte discipline şi care formează oamenii din punct de vedere cultural, lingvistic şi emoţional.

Împărăția poveștilor - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Anca Hera
Veți asculta povești vechi de când lumea – pentru a pătrunde în gândirea curată a oamenilor de altădată, povești istorice – în care se cuibărește trecutul neamului tău, sau povești rumene, proaspăt ieșite din tipar – care să arate bucuriile de astăzi.

Atelier de scriere creativă - Cum se scrie o poveste? - Cls. IV

Prof. Cristina Durică
Un atelier de încântat imaginația. Vom afla care sunt elementele unei povești, cum se construiește un personaj, un fir narativ sau un final atipic. Ne vom antrena creativitatea, vom face jocuri de cuvinte, vom transforma idei năstrușnice în povești memorabile.

Limba română - aprofundare și dezvoltare - Cls. II, III, IV

Prof. Andreea Oprea, Prof. Dan Epure, Prof. Alina Toma
Ne propunem să lucrăm exerciții diversificate de punctuație, de ortografie, de abordare a textelor literare, de vocabular, povestire, argumentare și exprimare a propriilor păreri în legătură cu tema textului.

Limba română - pregătire pentru concursuri - Cls. II, III, IV

Prof. Andreea Oprea, Prof. Dan Epure, Prof, Alina Toma
Dacă eşti creativ, ai o imaginaţie bogată, iar exerciţiile reprezintă o provocare pentru tine, este timpul să vii la cercul de pregătire pentru concursurile de limba şi literatura română!

Cercuri de mișcare

Jocuri și activități sportive - Cls. Pregătitoare

Prof. Ciprian Popescu
Cu ajutorul cercului „Jocuri și activități sportive”, elevii vor face mai mult sport, se vor dezvolta armonios, vor fi mult mai destinşi, se vor reface mai repede după efortul psihic de peste zi şi se vor distra mai mult.

BeFit - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Laura Andrieș
La BeFit îmi propun să utilizăm jocul, activitatea specifică vârstei, pentru a introduce exerciții funcționale care activează toate grupele musculare mari, care cresc starea de bine și care sporesc șansele ca viitorii adulți să practice activități fizice pentru a fi sănătoși.

Fotbal - Cls. I - II, III - IV

Prof. Marius Balasoiu
Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni şi mai serioşi vor reprezenta şcoala la concursuri. Ne vom şi distra. Haideţi să facem sport cu zâmbetul pe buze!

Handbal - Cls. III - IV

Prof. Ciprian popescu
Handbalul dezvoltă spiritul de echipă, altruismul, dârzenia, hotărârea, ambiţia, perseverenţa şi fair-play-ul.

Cercuri de știinte exacte

Ce se întâmplă în natură? - Cls. Pregătitoare - I

Prof. Roxana Ilie
Te aștept aici dacă vrei să afli de unde vine ploaia, cum s-au format munţii sau ce resurse ne oferă natura, cum le utilizează oamenii sau care este locul nostru în Univers.

Corpul uman pe înțelesul celor mici - Cls. Pregătitoare-I

Inv. Anda Grigorescu
Aici, nu numai că vom descoperi o parte dintre misterele pe care le ascunde corpul uman, această “mașinărie” uimitoare, ci vom învăța și multe lucruri despre acordarea primului ajutor.

Tic Pitic - Cls. Pregătitoare - I

Înv. Stela Vizireanu
La „TIC Pitic”, vom îmbina atracţia copiilor pentru noua tehnologie cu pasiunea lor pentru jocurile interactive. Vor învăţa, în joacă, să utilizeze diverse programe simple şi vor putea să descopere şi alte caracteristici ale PC-ului.

Tic Junior - Cls. II - IV

Inv. Stela Vizireanu
La „TIC Junior”, vom accesa jocuri diverse ce exersează atenţia, viteza de reacţie, memoria, gândirea, imaginaţia, inteligenţa vizuală şi chiar limbajul, bazându-ne pe pasiunea copiilor pentru jocurile interactive.

Evrika! - Cls. I - II

Prof. Laura Andrieș
Aerodinamică, portanță, flotabilitate, imersiune, gravitaţie, inerție... sună pretenţios... chiar exagerat... Atunci să încercăm altfel: Vreau să zbor, La plimbare pe lac, De sus în jos sau invers. Parcă e altceva! E cercul Evrika!

Matematică – aprofundare şi dezvoltare - Cls. II, III, IV

Prof. Roxana Ilie, Prof. Alexandra Popescu, Prof. Ileana Vâlvoi
Aprofundarea exerciţiilor şi a problemelor prin „antrenamente” suplimentare îi poate face pe elevi să abordeze matematica cu mai mult curaj, fără crispare, ajutându-i astfel să asimileze şi să consolideze numeroase noţiuni, să înlăture barierele care făceau din matematică o disciplină greu accesibilă.

Matematică - pregătire pentru concursuri - Cls. II, III

Prof. Roxana Ilie, Inv. Anda Grigorescu
Matematica e ca urcuşul pe munte: efortul e răsplătit de privelişti măreţe. Ascensiunile în matematică sunt frumoase dacă reuşeşti să savurezi bucuria confruntărilor.

Centrul SEB de EXCELENȚĂ în MATEMATICĂ - Cls. IV

Prof. Maria Scraba, Prof Ileana Vâlvoi
Urmărim ca, în urma participării la activitățile din cadrul celor 2 ore pe săptămână ale acestui cerc, elevii să își crească interesul pentru studiul aprofundat al matematicii și să își îmbunătățească și abilitățile digitale.

Cercuri în limbă străină

Le français pour les petits - Cls. II - III, IV

Prof. Lavinia Pavel
Acest cerc are ca scop dezvăluirea unei lumi aparte, Franţa. Aşadar, temele propuse vor creiona universul francez/ francofon în ansamblul său, prin ludic.

Zeichentrickfilme ins Deutsche (Desene animate în limba germană) - Cls. Pregătitoare -I

Prof. Ingrid Drăgan
Atunci când nu le este accesibil limbajul, copiii fac apel la toate celelalte elemente pentru a înțelege mesajul transmis: gesturile personajelor, expresia facială, acțiunea, obiectele din jur. Vom viziona împreună desene animate țintite vârstei și limbajului copiilor, vom povesti apoi ce s-a întâmplat în desen și vom repeta cuvintele cheie rostite.

Geschichten ins Deutsche (Povești în limba germană) - Cls. II - III

Prof. Ingrid Drăgan
În cadrul cercului vom citi povești celebre, dar și de actualitate în limba germană, vom nota si repeta constant cuvintele necunoscute, vom povesti atât ideile principale, cât și detaliile proaspetei lecturi și vom încerca să schimbăm oral impresii și idei în limba germană în legătură cu povestea.

Deutsch durch Spiele (Limba germană prin jocuri) - Cls. II - III, IV

Prof. Ingrid Drăgan
Jocul didactic reprezintă modul natural de învățare al copiilor. Prin acest cerc se vor face jocuri didactice din cele mai diverse domenii potrivite vârstei, ce vor îmbogăți vocabularul, vor insufla copiilor plăcerea pentru limba germană, dar vor și spori creativitatea.

Deutsch für Kinder - Cls. IV

Prof. Florentina Popescu
Prin intermediul jocurilor, cântecelor, scurtelor vizionări, lecturarea unor texte, te vei familiariza cu limba, cultura şi civilizația germană, dar vei descoperi și lumea înconjurătoare, vei învăța să cooperezi, să-ți dezvolți creativitatea, să-ți exprimi sentimentele.

¡Espana en vivo - Cls. II - III, IV

Prof. Silvia Petcu
Activitățile din cadrul cercului de limba spaniolă au ca obiectiv descoperirea lumii hispanice prin ludic. Temele propuse se succed de la simplu la complex, permiţând elevului să treacă la un alt nivel de cunoaștere.

Vocabulary Rock N’ Roll - Cls. Pregătitoare - II

Prof. Andreea Targovetu
Cercul se adresează micuților dornici să învețe limba engleză prin multă joacă și voie bună și implică un set de activități didactice interactive, precum board games, dice games, spelling games, ball games și nu numai.

Let’s Get Handy! - Cls. I - II

Prfo. Andreea Targovetu
Învățăm să decupăm, să lipim, să îndoim, să colorăm sau să pictăm prin activități foarte plăcute și interesante. Lucrările vor fi valorificate prin utilizarea unor tehnici și a unor metode de învățare în limba engleză.

Storytelling Club, metoda ”Talk for writing” - Cls. I - II

Prof. Bianca Stoica
Dacă vrei să te distrezi printr-o metodă unică, dinamică, bazată pe jocuri de rol, imagini, craft-uri, desene ale hărții unei povești, prin imitare, prin inovare și prin creativitate, daca vrei să îți dezvolți abilitatea de a citi, de a scrie și de a-ți crea propriile povești, atunci acest club este pentru tine.

English Club - Let’s speak and have fun! - Cls. III - IV

Prof. Bianca Stoica
Acest club este pentru tine dacă vrei să îți îmbunătățești abilitățile conversaționale, fluența și încrederea de sine, să îți organizezi și să îți exprimi ideile mai bine, să îți îmbunătățești cultura generală printr-o varietate de subiecte interesante, concursuri și povești.

Cercuri de arte

Arts&Crafts - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Ana-Cristina Grigoroiu
La cercul de Arts& Crafts elevii îşi dezvoltă îndemânarea şi gustul estetic; această activitate dă frâu liber creaţiei şi fanteziei.

Pictura - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Ana-Cristina Grigoroiu
În cadrul acestui cerc, vom studia diferite tehnici de lucru şi diverse stiluri de pictură. Astfel, prin lucrările realizate, elevii îşi valorifică creativitatea şi aptitudinile artistice.

Cor - Cls. Pregătitoare - II, III - IV

Prof. Cristina Giurgiu
Prin educația corală, copiii învață să exprime emoții, sentimente, îşi dezvoltă sensibilitatea, unindu-și forțele pentru realizarea unui spectacol.

Disney World - Sunt o voce din desenele animate! - Cls. Pregătitoare - IV

Prof. Cristina Giurgiu
Vă plac desenele animate? Atunci bine ați venit în Disney World! Haideți să ne jucăm de-a personajele din povești și să cântăm ca ele.

Cercuri cu taxă

Teatru și improvizaţie scenică - Cls. Pregatitoare - IV, 1600 RON/an

Radu Dan Moldovan (coordonator cerc), Ioana Tudor (prof. asistent cls. P-IV), Sebastian Bălan (prof. asistent cls P-II)
Aici, dezvoltăm potențialul creativ al fiecărui copil în parte, eliminăm inhibițiile și tracul, dezvoltăm încrederea în sine prin jocuri, exerciții și tehnici actoricești și momente de improvizație.

Mindfulness - Cls. Pregatitoare - IV, 1000 lei/an

Cabinetul de consiliere
Ora Mindfulness îți oferă un moment de pauză într-o zi aglomerată, un moment în care tu ești materia principală pe care o vei studia. Nimic mai simplu!

Chitară - Cls. II - IV, 1700 lei/an

Prof. Radu Miculița
Chitara este un instrument foarte versatil. Cântatul la chitară dezvoltă personalitatea, imaginația, încrederea în sine, reflexele, capacitatea de memorare și auzul.

Pian - Cls. Pregatitoare - IV, 1300 lei/an

Prof. Ştefan Lovin, Prof. Cristina Giurgiu
În cadrul SEB, pianiștii învață să-și stăpânească emoțiile în fața publicului, să fie disciplinați și eleganți ori de câte ori sunt implicați în evenimente cu caracter artistic.

Canto și pregătire muzicală - Cls. Pregătitoare - IV, 1300 lei/an

Prof. Monica Păun
Cercul de Canto urmărește ca, prin disciplinele de Tehnică vocală și Interpretare muzicală, să formeze viitori cântăreți capabili să se exprime artistic.

Percuție - Cls. I - IV, 1200 lei/an

Prof. Gilberto Torres
Ritmul este viaţa ta? Nu ştii cum să-ţi consumi enegia într-un mod constructiv? Vino să înveţi ritmuri simple sau complexe, rock, pop sau clasic!

Pictură pe sticlă - Cls. I - IV, 1600 lei/an

Prof. Ana-Cristina Grigoroiu
La acest cerc, copiii vor experimenta tehnica picturii pe sticlă – un material fragil, dar care, prin transparenţa sa, conferă picturii un farmec inegalabil.

KEN Business Academy, Curs de educație financiară și antreprenorială pentru copii - Cls. II - IV, 3150 lei/an

Carmen Iorgulescu, Smaranda Vlad, Adriana Costea
https://kenacademy.org „Dacă-ţi place ceea ce faci, nu vei munci nici o singură zi din viaţa ta”, Confucius. Asta este ceea ce ne dorim și noi pentru copiii noștri.

KEN Entrepreneurial Abilities - Abilități de viață pentru copiii secolului 21 - Cls. II - IV, 2900 lei/an

Carmen Iorgulescu, Smaranda Vlad, Adriana Costea
Copiii din această generaţie trăiesc într-o lume complet diferită de cea de dinainte de secolul 21: definită de viteză, schimbare, adaptabilitate, impredictibil. Au acces la informaţii încă din primii ani de viaţă, sunt stimulaţi cognitiv, trăiesc în epoca libertăţii. Cum îi putem sprijini noi, părinții? O cale este de a-i încuraja să-și dezvolte o structură de gândire și un set de abilități antreprenoriale

Design vestimentar - Cls. IV, 900 lei/an

Prof. Magda Morozan
Acesta este cercul în care învățăm ce este crochiul de modă, cum se proiectează și cum se realizează o ținută vestimentară - haute-couture. Produsul finit este etalat de către copii într-o prezentare de modă.

Cercuri cu taxă

Atelier de creație jucării prin imprimare 3D - Cls. Pregătitoare - IV, 1800 RON/an

Prof. Dan Epure
Pătrunde în universul tehnologiei și află lucruri interesante pe care le poți face cu ajutorul unei IMPRIMANTE 3D. Utilizând o astfel de imprimantă, vei putea să-ți creezi propria jucărie.

Copiii devin creatori de tehnologie! CodeSchool.ro - Cls. Pregătitoare - I, II - IV, 2000 lei/an

Alin Chiriac
Noi credem că programarea este o superputere! Profesiile viitorului vor avea o mare componentă legată de tehnologie, așa că trebuie să pregătim generațiile care vin pentru cariere care acum nici nu există. Acesta este motivul pentru care Adfaber a creat Code School.

Robotică Educaţională Juniori 1 - SĂ CREŞTEM ODATĂ CU TEHNOLOGIA! - Cls. Pregătitoare - II, 1890 RON/an

Iulia Sârbu
Asociația de Robotică Educațională și Știință WRO (www.wroromania.ro) Elevii vor construi modele interesante folosind cele mai recente seturi LEGO Education WeDo 2.0. Programarea se face ușor cu un mediu de programare bazat pe imagini, care aduce la viață modelele LEGO create de copii.

Robotică Educaţională Juniori 2 - SĂ NE DEZVOLTĂM ODATĂ CU TEHNOLOGIA! - Cls. III - IV, 1990 RON/an

Iulia Sârbu
Cursul de robotică, bazat pe tehnologiile și metodologiile LEGO® Education, propune un mod de învățare interactiv. Elevii vor construi, vor programa și vor controla roboți, fiind încurajați să lucreze în echipă, să coopereze, să comunice și să argumenteze soluții, să facă schimb de idei pentru a finaliza proiectarea și construcția roboților programabili.

Young Engineers, Cursuri de inginerie mecanică profesională, fizică aplicată și robotică pentru elevi – Bricks Challenge/Galileo Technic/Robo Bricks - Cls. Pregătitoare - IV, 2100 lei/an

Dan Gabriel Sauer
În cadrul acestui cerc, elevii explorează mecanismele dintr-o perspectivă inginerească profesională, cu accent pe identificarea soluțiilor tehnice și pe promovarea lucrului în echipă pentru construirea de mecanisme complexe, unice, special create de Young Engineers.

Șah - Cls. Pregătitoare - II, III - IV, 1500 lei/an

Prof. Victor Surdu, Prof. Elena Achim
“Şahul este cel mai minunat mijloc de disciplinare a gândirii, de ordonare a domeniilor de cunoaştere şi de recreaţie a spiritului. Este un Univers comprimat pe 64 de pătrăţele, câmpuri” (Nicolae Iorga)

Mini-TENIS - Cls. Pregătitoare - IV, 1350 lei/an

Prof. Ciprian Popescu
Roger Federer, Novak Djokovic, Rafa Nadal sau Simona Halep sunt doar câţiva jucători de tenis care au ajuns celebri datorită muncii, perseverenţei, sacrificiului, ambiţiei şi a talentului. Dacă vrei să fii ca ei, poţi veni alături de noi.

Handbal – joc - Cls. II - IV, 980 lei/an

Prof. Ciprian Popescu
Vom face echipe, vom consolida și vom perfecționa elementele și procedeele tehnico-tactice, prin joc bilateral. Acest cerc se desfășoară sâmbăta, în sala de sport din sediul SEB din str. Expoziției 24D. Periodic, vom organiza și meciuri inter-școli.

Baschet Club - Cls. II - IV, 3000 lei/an

Florea Iulian, Naziru Cătălin, Nica Paula
La cursul de baschet dorim să insuflăm tinerilor pasionați de sport determinarea, responsabilitatea și disciplina necesare unui jucător profesionist, într-o atmosferă pozitivă și distractivă. Copiii vor avea posibilitatea participării în cadrul campionatelor municipale destinate vârstei și în campionatele naționale organizate de către Federația Română de Baschet.

Balet - Cls. Pregătitoare - IV, 3000 lei/an

Jaqueline Bratu
De ce balet? Pentru că fiecare copil are propria individualitate, pe care o respectăm și o armonizăm cu a celorlalți. Pentru că îi învățăm balet clasic și, în aceeași măsură, le deschidem sufletul către artă și cultură.

Kyokushin Karate - Cls. Pregătitoare - IV, 1400 lei/an

Sensei Nicolae Stoian, Sensei Mugurel Olariu
Antrenamentele de Kyokushin Karate se concentrează pe dezvoltarea atât la nivel psihic, cât și fizic. Scopul cercului este de a forma sportivi buni la nivelul interpretărilor efective de mișcări, dar și al performanței individuale.

Dans sportiv - Cls. Pregătitoare - IV, 1600 lei/an

Marius Momocea
Dansul înseamnă mișcare, mișcarea înseamnă energie, iar energia însemnă viață. Dansul ne creează emoții, ne permite descătușarea unor simțuri, el înseamnă curaj, iubire de spațiu, dorul de zbor. El dăruiește trupului grație, frumusețe, sănătate. Așa că, poftiți la dans!

Zumba®Kids - Cls. Pregătitoare - IV, 1600 lei/an

Augustina Dumitrașcu
Zumba®Kids este un program de aerobic special adaptat pentru copii, care reușește să-i împrietenească cu ideea de a face sport cu plăcere și de a transforma sportul, în general, cu bucurie și deschidere, fără sentimentul că este o 'corvoadă', în stil de viață pe termen lung.