Școala gimnazială / Cercuri

Cercuri de dezvoltare personală

Lingvistica - Cls. V-VI, VII-VIII

Prof. Radu Petrescu
E o gândire matematică aplicată datelor lingvistice. Nu este necesar a învăța pe de rost ceva, doar antrenamentul și inteligența sunt cheile succesului. Antrenamentul înseamnă sesizarea regularităților, a corelațiilor dintre fenomenele lingvistice.

Literatura prin film și teatru - Cls. VI-VIII

Prof. Georgiana Stoica
Având la bază un schimb cultural între arte și literatură, acest curs transdisciplinar este o încercare de a motiva elevul citească și să îmbunătăţească noţiunile despre limbă, literatură, pictură, muzică, teatru etc.

Cerc de prim ajutor - Cls. VI

Prof. Aura Tufeanu
Prin însuşirea în mod corect a noţiunilor şi a deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor, elevii pot să fie primii salvatori ai semenilor la un moment dat pe hotarul dintre viaţă şi moarte.

Teatru - Cls. V-XII

Cristian Negoescu, regizor, actor
Cercul de teatru se adresează tuturor celor care vor să-şi dezvolte abilităţile de comunicare, de memorare, de relaţionare, de dicţie, si de muncă în echipă.

Arta dramatică și cinematografică - Cls. V-XII

Cristian Negoescu, regizor, actor
În cadrul cercului, se vor face vizionări de filme celebre ale cinematografiei mondiale, se va studia jocul unor mari actori, vom învăţa să privim şi să comentăm un film sau o piesă de teatru.

Cerc de arte - Cls. V-VIII

Prof. Magda Morozan
O oră pe săptămână în care elevii pot experimenta baze ale diferitelor tehnici plastice de lucru în desen, pictură, modelaj. 

Trupa SEB - Cls. V-XII

Gilberto Acen Ortega Torres

Teme - Cls. V-XII

Profesori diverși
În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte din temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Cercuri de matematică și de informatică

Matematică - Aprofundare - Cls. V, VI, VII, VIII

Profesorii de matematică
La aceste ore se urmărește aprofundarea și consolidarea noțiunilor de matematică studiate. Se poate lucra și diferențiat, în funcție de nevoile elevilor.

Matematică - Concursuri - Cls. V, VI, VI, VIII

Profesorii de matematică
Activitățile de la acest cerc urmăresc perfecționarea capacităților și deprinderilor de rezolvare de probleme. În același timp, elevii sunt pregătiți pentru participarea la diferitele olimpiade școlare.

Centrul SEB de performanță în matematică - Cls. V

Prof. Gabriela Lupu
Se adresează exclusiv elevilor care au aptitudini pentru matematică, aptitudini pe care doresc să le dezvolte. Dorim să le stimulăm inventivitatea și capacitatea de explorare a datelor matematice într-o problemă aparent ”dificilă”.

Complemente de programare – performanță - Cls. V-VII

Prof. Mariana Ciobanu
Cercul își propune dezvoltarea abilităților elevilor de a rezolva probleme cu ajutorul calculatorului, utilizând limbajul de programare C/C++.

Pregătire ECDL - Cls. V-VII

Prof. Mariana Ciobanu
Cercul se adresează elevilor de gimnaziu care doresc să susțină examene ECDL. Cercul se finalizează cu susținerea examenelor ECDL și presupune achitarea costurilor solicitate de ECDL România pentru: seria unică, simulări și examene pentru modulele susținute.

Cercuri de mișcare

BeFit - Cls. V-XII

Prof. Laura Andrieș
La BeFit practicăm exerciții funcționale, care activează toate grupele musculare, crescând astfel rata metabolică, îmbunătățind starea generală și, nu în ultimul rând, crescând stima de sine prin îmbunătățirea imaginii. 

Dans - Cls. V-VIII

Prof. Ciprian Dolete
"Mișcarea este un bine mai mult decât necesar, cursul de dans este un “must have” al anului și o chestiune de etichetă în societate. Te invităm la dans!"

Fotbal - Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete, Prof. Marius Bălășoiu
Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni şi seriosi vor reprezenta şcoala în concursuri. Ne vom şi distra, lăsând în urma inhibiţiile şi timiditatea.

Volei - Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
„Am învins!”; „Suntem campioni!” Dacă vrei ca şi tu să spui aceste fraze, vino alături de noi la cursul de volei! Haide să facem sport cu zâmbetul pe buze!

Baschet - Cls. V-XII

Cătălin Naziru, Bogdan Gheorghe
Clubul de baschet Shooting Stars își concentrează atenția și resursele în a dezvolta pasiune pentru sport, lucru în echipă, un stil de viață sănătos și în a încuraja performanța. Mai multe detalii la https://www.facebook.com/bcshoootingstars/

Baschet - Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
Baschetul este un sport competitiv, care dezvoltă spiritul de echipă, îndemânarea, agilitatea, rapiditatea, sănătatea cardiovasculară şi încrederea în forţele proprii.

Cercuri de comunicare în limba română și în limba engleză

Limba și literatura română - aprofundare - Cls. V, VI, VII

Prof. Irina Niculescu, Prof. Adelina Voicu
La aceste ore se urmărește aprofundarea și consolidarea noțiunilor de limba și literatura română studiate. Se poate lucra și diferențiat, în funcție de nevoile elevilor.

Limba și literatura română - performanță - Cls. V, VI, VII

Prof. Irina Niculescu, Prof. Adelina Voicu
Activitățile de la acest cerc urmăresc perfecționarea capacităților și deprinderilor de comunicare și de redactare în limba română. În același timp, elevii sunt pregătiți pentru participarea la diferitele olimpiade școlare.

Limba și literatura română- Evaluare Națională- Cls. VIII

Prof. Radu Petrescu, Prof. Georgiana Stoica, Prof. Andreia Dosaru
Activitățile de la acest cerc urmăresc perfecționarea capacităților și deprinderilor de comunicare și de redactare în limba română. Elevii sunt pregătiți pentru examenul de Evaluare Națională. Se lucrează diferențiat, în funcție de nevoile elevilor.

Limba engleză - aprofundare - Cls. V-VI, VII-VIII

Prof. Oana Dan
Aprofundarea si consolidarea notiunilor de limbă engleză studiate

Pregătire pentru examenul KET - Cls. VI

Prof. Oana Dan
Consolidarea structurilor și competențelor necesare obținerii certifcatului KET

Pregătire pentru examenul PET - Cls. VII

Prof. Oana Dan
Consolidarea structurilor și competențelor necesare obținerii certificatului PET

Cercuri în limbi străine

“Pregătire Fit in Deutsch 1” - Cls. VI-VII

Prof. Florentina Popescu
Primul pas spre atestarea cunoştinţelor tale de limba germană îl poţi face odată cu promovarea examenului Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1. Examenul presupune cunoştinţe elementare de limbă germană şi corespunde primului nivel (A1).

“Pregătire Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2”- Cls. VII-IX

Prof. Florentina Popescu
Dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele de limba germană, să participi la examenul Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2 şi să obţii un certificat recunoscut la nivel internaţional, te asteptăm la cerc.

Lectură în limba germană - Cls. V- VIII

Prof. Natalia Andronachi
Cercul se adresează elevilor care vor să își dezvolte spiritul critic și abilitățile de comunicare în limba germană.

Improvizație în limba germană - Cls. V- VIII

Prof. Natalia Andronachi
La acest atelier învățăm germana prin joc și improvizație, ne exersăm dicția și rostirea corectă. Ne dezvoltăm creativitatea și spontaneitatea prin metodele teatrului de improvizație.

DELE A1 escolar - Cls. V-VII

Prof. Silvia Petcu
Cercul se adresează elevilor care vor să susţină unul dintre examene sau doar să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare în spaniolă şi care au deja cunoştinţe adecvate respectivului nivel. ¡Déle valor a tu español!

DELE A2 / B1 escolar - Cls. VII-XI

Prof. Silvia Petcu
În cadrul cercului de pregătire pentru nivelul A2/B1 escolar, se vor recapitula şi consolida temele de bază, se vor lucra modele şi se vor da simulări ale probelor de examen.

Cultură și civilizație spaniolă - Cls. VI-XI

Prof. Silvia Petcu
Cine a inventat luptele cu taurii? Cum se dansează flamenco? Ce este el Camino de Santiago? Cine sunt bascii? Dar conchistadorii? Etc. … Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să răspundem.

Español a través de las TIC, la música y el juego (Limba spaniolă prin rețele sociale, muzică și joc) - Cls. VII-XI

Prof. Silvia Petcu
Acest cerc este adresat celor care au făcut mininum un an sau doi de limbă spaniolă și doresc să-și aprofundeze noțiunile de limbă într-un mod distractiv și modern, folosind noile tehnologii.

Performanță - olimpiada de limba franceză - Cls. VII-VIII

Prof. Loredana Pană
Acest cerc se adresează elevilor care au un nivel foarte bun de limbă franceză, care doresc să aprofundeze cunoștințele, precum și celor cărora li se recomandă participarea la olimpiadă.

Cinéma français - Cls. V-XI

Prof. Loredana Pană
Cercul de film în limba franceză se adresează elevilor care studiază sau nu limba franceză. Acesta își propune să apropie publicul tânăr de spațiul francofon, familiarizându-l cu aspecte sociale și culturale din această zonă.

DELF A1 - Cls. VI-IX

Prof. Lavinia Pavel
Modulul se adresează atât elevilor care doresc să se pregătească în vederea susţinerii acestui examen la sediile Institutului Francez din Bucureşti şi din ţară, cât şi celor care îşi propun să aprofundeze această idiomă.

DELF A2 - Cls. VIII-XI

Prof. Lavinia Pavel
Modulul se adresează atât elevilor care doresc să se pregătească în vederea susţinerii acestui examen la sediile Institutului Francez din Bucureşti şi din ţară, cât şi celor care îşi propun să aprofundeze această idiomă.

New Accordion Tab

Empty section. Edit page to add content here.

Cercuri cu taxă

Fotografie - Cls. V-XII, 2300 lei/an

Matei Crișan
Împreună vom vorbi despre tehnica fotografică, despre cum funcționează un aparat foto, cu accentul pus pe practică, ce trebuie să avem în vedere înainte de a apăsa pe buton și a face fotografia.

Grafică Publicitară - Cls. V-XII, 2300 lei/an

Matei Crișan
Ati vrut vreodata să vă faceți propriul logo? Să editați o imagine până în punctul în care să o schimbați complet? Să faceți afișele voastre? Împreună vom face toate astea și mai mult.

Design Vestimentar - Cls. IV-XII, 700 lei/an

Prof. Magda Morozan
O oră pe săptămână în care elevii își concep, pe baza unei teme alese, o ținută vestimentară și accesorii, pe care le vor prezenta în cadrul unei parade de modă.

Scenografie - Cls. VII-XII, 2000 lei/an

Prof. Magda Morozan
Pentru a pătrunde în lumea frumoasă a spectacolului, propunem cercul de Scenografie în cadrul căruia vom realiza machete, decoruri și costume, plecând de la o idee aleasă împreună.

Șah - Cls. V-XII, 1200 lei/an

Victor Surdu
Am inventat povești cu prințese, ghicitori cu regi neputincioși și chiar dansuri cu căluți, numai pentru a traduce pe înțelesul tuturor canoanele jocului de șah. http://scoalasah.ro/despre-noi.html

Chitară - Cls. V-XII, 1400 lei/an

Radu Miculiță
Dacă vrei să fii tu chitaristul care să poată cânta orice genuri muzicale, ai nevoie de dorința de a studia, de perseverență și, nu în ultimul rând, de puțin talent.

Pian - Cls. V-XII, 1300 lei/an

Prof. Ștefan Lovin
De ce să te înscrii la cercul de pian? Pentru că poți avea acces la o limbă universală, pentru că poți să-ți dezvolti abilități incredibile, despre care nici n-ai fi crezut ca există.

Canto - Cls. V-XII, 1200 lei/an

Prof. Monica Păun
A cânta... ce poate fi mai minunat? Singur sau alături de prieteni, beneficiile cântatului sunt mai mult decât binecunoscute. Vocea este instrumentul care ne însoțește peste tot.

Percuție - Cls. V-XII, 1100 lei/an

Gilberto Acen Ortega Torres
Ritmul este viața ta? Nu știi cum să-ți consumi energia într-un mod constructiv? Vino să înveți ritmuri simple sau compleze, rock, pop sau clasic. Trăiește-ți viața în ritmul tău!

Limba Japoneză - Cls. V-XII, 2000 lei/an

Prof. Alice Falcan
Cursurile de limba japoneză se adresează celor interesați de celebrele anime și manga, de muzica și cultura japoneză, dar și celor care doresc să se specializeze într-o disciplină mai rară și „exotică”.

Cercuri cu taxă

„ENIGMISTICA” BY AMADEUS IQ STIINTA JOCURILOR DE GANDIRE DISTRACTIVE - Cls. V-XII, 1750 lei/an

Sanda Nicoleta Popescu
Obiective: dezvoltarea gândirii laterale și a perspicacității prin exersarea raționamentelor inductive, deductive, a creativității în găsirea și testarea unui număr record de soluții la o problemă (enigmă).

„PLAYING PROJECT MANAGEMENT” BY AMADEUS IQ THINK SMART, BE COOL! BE YOUR OWN PROJECT! - Cls. V-XII, 1750 lei/an

Sanda Nicoleta Popescu
„PLAYING PROJECT MANAGEMENT” este un atelier interactiv care are ca obiectiv educarea cursanților în spiritul eficienței personale, înțelegând că orice activitate pe care o întreprind este un proiect care trebuie sa țină cont de trei aspecte și anume costul, timpul și performanța.

KEN ACADEMY - Cls. V- VI, 2690 lei/an

Luiza Apostu, Carmen Iorgulescu
“Antreprenoriatul nu este nici știință, nici artă. Este practică!”, spune Peter Drucker, și multă joacă, creativitate și acțiune, mai adăugăm noi, cei din echipa KEN Academy. www.kenacademy.org

Robotică Educaţională Seniori - SĂ NE DEZVOLTAM ODATĂ CU TEHNOLOGIA! - Cls. V-XI, 1980 lei/an

Iulia Sirbu
Cursul de robotică, bazat pe tehnologiile şi metodologiile LEGO® Education, propune un mod de învățare interactiv care asigură implicarea efectivă a elevilor în procesul de educare. www.wroromania.ro

Copiii devin creatori de tehnologie! CodeSchool.ro - Cls. V-VII, 2000 lei/an

Alin Chiriac
Noi credem că programarea este o superputere! Profesiile viitorului vor avea o mare componentă legată de tehnologie, așa că trebuie să pregătim generațiile care vin pentru cariere care acum nici nu există. Acesta este motivul pentru care Adfaber a creat Code School.

Kyokushin Karate - Cls. V- XII, 1200 lei/an

Alexandru Lungu, Nicolae Stoian
Programul cursului combină toate beneficiile artelor marțiale tradiționale (disciplină, curtoazie, auto-control, încredere, concentrare și muncă în echipă) cu avantajele unui program eficient de autoapărare.

ZUMBA® Perfect For Everybody and every body! - Cls. V-XII, 1400 lei/an

Paula Stoia
The design of the class introduces easy-to-follow Zumba® choreography that focuses on balance, range of motion and coordination. Come ready to sweat, and prepare to leave empowered and feeling strong.