Școala gimnazială / Cercuri

Vă invităm să consultați lista cercurilor care se vor desfășura în școala gimnazială, în anul școlar 2022 – 2023. Activitățile se vor desfășura după încheierea programului obligatoriu. Pentru mai multe detalii puteți consulta Broșura Cercuri – gimnaziu și liceu din pagina Informații utile.

Cercuri de dezvoltare personală

Programul de protecție a Terrei - Cls. V-VIII

Prof. Cristina Humă
Aici vom învăța despre alternativele sustenabile ale produselor pe care le folosim zi de zi, vom discuta despre energia verde, despre reciclare și nu numai.

Lingvistica - Cls. V-VIII

Prof. Radu Petrescu
E o gândire matematică aplicată datelor lingvistice. Nu este necesar a învăța pe de rost ceva, doar antrenamentul și inteligența sunt cheile succesului. Antrenamentul înseamnă sesizarea regularităților, a corelațiilor dintre fenomenele lingvistice.

Teatru - Cls. V-X

Cristian Negoescu
Cercul de teatru se adresează tuturor celor care vor să-şi dezvolte abilităţile de comunicare, de memorare, de relaţionare, de dicţie, si de muncă în echipă.

Arta dramatică și cinematografică - Cls. V-XII

Cristian Negoescu
În cadrul cercului, se vor face vizionări de filme celebre ale cinematografiei mondiale, se va studia jocul unor mari actori, vom învăţa să privim şi să comentăm un film sau o piesă de teatru.

Lectura activă - Cls. V-VI

Rodica Nicolae
Copiii care încă nu s-au împrietenit cu cărțile, care nu au răbdarea și perseverența de a termina o carte, care se plâng că cititul este plictisitor și fără sens și nu citesc singuri, dar și copiii pasionați de lectură ce caută un loc unde să se întâlnească cu prieteni asemenea lor și să facă schimb de idei, toți sunt bineveniți la acest cerc.

Cerc de arte - Cls. V-XII

Prof. Magda Morozan
O oră pe săptămână în care elevii pot experimenta baze ale diferitelor tehnici plastice de lucru în desen, pictură, modelaj. 

Dans - Cls. V-VIII

Prof. Ciprian Dolete
Mișcarea este un bine mai mult decât necesar, cursul de dans este un “must have” al anului și o chestiune de etichetă în societate. Te invităm la dans!

Teme - Cls. V-XII

Profesori diverși
În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte din temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Cercuri de matematică și de informatică

Matematică - Aprofundare - Cls. V, VI, VII, VIII

Profesorii de matematică
La aceste ore se urmărește aprofundarea și consolidarea noțiunilor de matematică studiate. Se poate lucra și diferențiat, în funcție de nevoile elevilor.

Matematică - Concursuri - Cls. V, VI, VI, VIII

Profesorii de matematică
Activitățile de la acest cerc urmăresc perfecționarea capacităților și deprinderilor de rezolvare de probleme. În același timp, elevii sunt pregătiți pentru participarea la diferitele olimpiade școlare.

Complemente de programare – performanță - Cls. V-VIII

Prof. Mariana Ciobanu
Cercul își propune dezvoltarea abilităților elevilor de a rezolva probleme cu ajutorul calculatorului, utilizând limbajul de programare C/C++.

Pregătire ECDL Computing - Cls. VI-VIII

Prof. Mariana Ciobanu
Cercul se adresează elevilor de gimnaziu care doresc să susțină examene ECDL. Cercul se finalizează cu susținerea examenelor ECDL și presupune achitarea costurilor solicitate de ECDL România pentru: seria unică, simulări și examene pentru modulele susținute.

Networking - Cls. VIII-XII

Prof. Mariana Ciobanu
Vom învăța despre cum funcționează o rețea, vom discuta despre Ethernet, IPv4 și IPv6 și vom face configurații de bază pe routere și switchuri folosind simulatorul PackerTracer.

Cercuri de mișcare

Fotbal - Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni și mai serioși vor reprezenta școala în concursuri.

Fotbal feminin - Cls. VI-XII

Prof. Ciprian Dolete
A venit timpul ca și fetele să strige „Am învins!” pe terenul de fotbal.

Handbal - Cls. V-VIII

Prof. Ciprian Dolete
Ești invitat să faci parte din grupul celor care își propun o dezvoltare echilibrată, atât fizic, cât și emoțional.

Volei - Cls. VI-XII

Prof. Ciprian Dolete
„Am învins!”; „Suntem campioni!” Dacă vrei ca şi tu să spui aceste fraze, vino alături de noi la cursul de volei! Haide să facem sport cu zâmbetul pe buze!

Baschet - Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
Baschetul este un sport competitiv, care dezvoltă spiritul de echipă, îndemânarea, agilitatea, rapiditatea, sănătatea cardiovasculară şi încrederea în forţele proprii.

Cercuri de comunicare în limba română și în limba engleză

Limba și literatura română - aprofundare - Cls. V, VI, VII

Prof. Rodica Nicolae, Prof. Adelina Zamfir, Prof. Andreia Dosaru, Prof. Radu Petrescu, Prof. Georgiana Stoica
La aceste ore se urmărește aprofundarea și consolidarea noțiunilor de limba și literatura română studiate. Se poate lucra și diferențiat, în funcție de nevoile elevilor.

Limba și literatura română - performanță - Cls. V, VI, VII

Prof. Rodica Nicolae, Prof. Adelina Zamfir, Prof. Radu Petrescu
Activitățile de la acest cerc urmăresc perfecționarea capacităților și deprinderilor de comunicare și de redactare în limba română. În același timp, elevii sunt pregătiți pentru participarea la diferitele olimpiade școlare.

Limba și literatura română- Evaluare Națională- Cls. VIII

Prof. Radu Petrescu, Prof. Adelina Zamfir, Prof. Andreia Dosaru
Activitățile de la acest cerc urmăresc perfecționarea capacităților și deprinderilor de comunicare și de redactare în limba română. Elevii sunt pregătiți pentru examenul de Evaluare Națională. Se lucrează diferențiat, în funcție de nevoile elevilor.

English Booster - Cls. V-VI

Prof. Irina Gîdea
Vrei să te exprimi mai bine în limba engleză, să îți îmbogățești vocabularul, să înțelegi în detaliu materiale scrise sau audio? La cercul English Booster vom face toate acestea, jucându-ne, citind, discutând, pe cele mai variate teme.

English Karaoke - Cls. V-VI

Prof. Irina Gîdea
Îți place limba engleză? Dar muzica? Dacă răspunsul tău e DA, English Karaoke is the place to be! Vom face cunoștință cu cântăreți și trupe celebre și vom călători în timp, din anii ’50-’60 și până în prezent.

Limba engleză - gramatică (aprofundare) - Cls. V-VI

Prof. Ana Gheorghiceanu
Aprofundarea si consolidarea noțiunilor de limbă engleză studiate în clasele V - VI

Limba engleză - vocabular (aprofundare) - Cls. VI-VII

Prof. Ana Gheorghiceanu
Aprofundarea si consolidarea elementelor de vocabular studiate

Cercuri în limbi străine

„Pregătire Fit in Deutsch 1” - Cls. VI-VII

Prof. Florentina Popescu
Primul pas spre atestarea cunoştinţelor tale de limba germană îl poţi face odată cu promovarea examenului Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1. Examenul presupune cunoştinţe elementare de limbă germană şi corespunde primului nivel (A1).

„Pregătire Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2”- Cls. VII-IX

Prof. Florentina Popescu
Dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele de limba germană, să participi la examenul Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2 şi să obţii un certificat recunoscut la nivel internaţional, te asteptăm la cerc.

Deutschland kennenlernen (Să facem cunoștință cu Germania) - Cls. V-VI

Prof. Ingrid Drăgan
Învățarea unei limbi străine presupune și cunoștințe despre țara sau țările în care se vorbește limba respectivă. Astfel, vom învăța date generale despre spațiul germanofon, curiozități, date istorice sau geografice importante.

Angstfrei Deutsch sprechen (Să vorbim limba germană fără teamă) - Cls. V-VII

Prof. Ingrid Drăgan
Comunicarea orală într-o limbă străină joacă un rol esențial. Astfel, în acest cerc vom reuși să vorbim liber, fără emoții limba germană atât în monolog și dialoguri, dar și în fața unui public.

Fit in Deutsch 2 – Goethe Zertifikat A2 (Pregătire pentru examenul Goethe A2) - Cls. VII-VIII

Prof. Ingrid Drăgan
Elevii care doresc să își îmbunătățească cunoștințele de limba germană, obținând un certificat recunoscut internațional sunt așteptați la cercul Fit in Deutsch 2 pentru a exersa prin intermediul modelelor de examen.

DELE A1 escolar - Cls. VI-VIII

Prof. Silvia Petcu
Cercul se adresează elevilor care vor să susţină unul dintre examene sau doar să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare în spaniolă şi care au deja cunoştinţe adecvate respectivului nivel. ¡Déle valor a tu español!

DELE A2 / B1 escolar - Cls. VII-X

Prof. Ada Bogliș
În cadrul cercului de pregătire pentru nivelul A2/B1 escolar, se vor recapitula şi consolida temele de bază, se vor lucra modele şi se vor da simulări ale probelor de examen.

Limba spaniolă - începători - Cls. V-VII

Prof. Silvia Petcu
Se vor recapitula şi consolida teme de bază.

Cinéma français - Cls. V-XI

Prof. Loredana Pană
Cercul de film în limba franceză se adresează elevilor care studiază sau nu limba franceză. Acesta își propune să apropie publicul tânăr de spațiul francofon, familiarizându-l cu aspecte sociale și culturale din această zonă.

DELF A1 - Cls. VI-IX

Prof. Lavinia Pavel
Modulul se adresează atât elevilor care doresc să se pregătească în vederea susţinerii acestui examen la sediile Institutului Francez din Bucureşti şi din ţară, cât şi celor care îşi propun să aprofundeze această idiomă.

DELF A2 - Cls. VIII-XI

Prof. Loredana Pană
Cercul se adresează elevilor care au studiat cel puțin 3-4 ani limba franceză și doresc să se pregătească în vederea susţinerii acestui examen la Institutul Francez din Bucureşti, dar şi celor care îşi propun să aprofundeze studiul limbii franceze.

Cercuri cu taxă

Limba Japoneză - Cls. V-XII, 3000 lei/an

Prof. Alice Falcan
Cursurile de limba japoneză se adresează celor interesați de celebrele anime și manga, de muzica și cultura japoneză, dar și celor care doresc să se specializeze într-o disciplină mai rară și „exotică”.

Design Vestimentar - Cls. V-XII, 1200 lei/an

Prof. Magda Morozan
O oră pe săptămână în care elevii își concep, pe baza unei teme alese, o ținută vestimentară și accesorii, pe care le vor prezenta în cadrul unei parade de modă.

Modelaj în lut și sculptură - Cls. V-XII, 1500 lei/an

Prof. Magda Morozan
Elevii vor exersa lucrul și înțelegerea volumelor cu ajutorul lutului, deprinzându-se cu sculptura contemporană.

Șah - Cls. V-XII, 1500 lei/an

Victor Surdu
Am inventat povești cu prințese, ghicitori cu regi neputincioși și chiar dansuri cu căluți, numai pentru a traduce pe înțelesul tuturor canoanele jocului de șah. http://scoalasah.ro/despre-noi.html

Chitară - Cls. V-XII, 1800 lei/an

Radu Miculița
Dacă vrei să fii tu chitaristul care să poată cânta orice genuri muzicale, ai nevoie de dorința de a studia, de perseverență și, nu în ultimul rând, de puțin talent.

Pian - Cls. V-XII, 1800 lei/an

Prof. Ștefan Lovin
Studiul pianului ajută imens la coordonarea manuală și mai apoi la gândirea pe mai multe planuri. În general persoanele care studiază muzica clasică au o gândire complexa, care îi ajută în cariera lor, oricare ar fi aceasta.

Canto și pregătire muzicală - Cls. V-XII, 1700 lei/an

Prof. Monica Păun
A cânta înseamnă a transmite prin voce emoţiile noastre publicului, înseamnă a iubi muzica, a fi mai aproape de melodiile artiştilor noştri preferaţi.

Percuție - Cls. V-XII, 1400 lei/an

Gilberto Acen Ortega Torres
Ritmul este viața ta? Nu știi cum să-ți consumi energia într-un mod constructiv? Vino să înveți ritmuri simple sau compleze, rock, pop sau clasic. Trăiește-ți viața în ritmul tău!

Cercuri cu taxă

Atelierul de film - Cls. V- X, 2000 lei/an

Cristian Negoescu
Cursul propune elevilor, ca produs final, realizarea unui videoreportaj pe teme la alegere.

KEN Business Academy - Program de educație financiară și antreprenorială pentru copii - Cls. V- VII, 3240 lei/an

Carmen Iorgulescu
„Dacă-ţi place ceea ce faci, nu vei munci nici o singură zi din viaţa ta”, Confucius. Asta este ceea ce ne dorim și noi pentru copiii noștri. Pe principiul “learning by doing”, curriculumul este 100% practic, experiențial și conectat la viața reală.

Robotică Educaţională - Cls. V-IX, 2390 lei/an

Iulia Sirbu
Cursul de robotică, bazat pe tehnologiile și metodologiile LEGO® Education, propune un mod de învățare interactiv. Elevii vor construi, programa si controla roboti, fiind incurajati sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa comunice si sa argumenteze solutii, sa faca schimb de idei pentru a finaliza proiectarea si constructia robotilor programabili LEGO EV3.

Kyokushin Karate - Cls. V- VI, 1400 lei/an

Nicolae Stoian, Dragoș Lotreanu
Programul cursului combina toate beneficiile de arte martiale traditionale (disciplina, curtoazie, auto-control, incredere, concentrare si munca in echipa) cu avantajele unui program eficient de auto-aparare (cresterea gradului de constientizare, de siguranta si diferite practici de auto-aparare).

Baschet Club - Cls. V-XII, 3000 lei/an

Iulian Florea, Cătălin Naziru, Cristina Popa
La cursul de baschet dorim să insuflăm tinerilor pasionați de sport determinarea, responsabilitatea și disciplina necesare unui jucător profesionist, într-o atmosferă pozitivă și distractivă. Copiii vor avea posibilitatea participării în cadrul campionatelor municipale destinate vârstei și în campionatele naționale organizate de către Federația Română de Baschet.

ZUMBA® - Cls. V-XII, 1800 lei/an

Augustina Dumitrașcu
Zumba®Kids este un program de aerobic special adaptat pentru copii, care împrietenește ideea de a face sport cu bucuria.