Continuam campania caritabila! Targul de Craciun, clasele pregatitoare-4

11 December 2018

Campania caritabila continua! Targul claselor a 6-a.

11 December 2018

Întâlnirea de luni, 3 decembrie, clasele 5-12

6 December 2018

Brad tematic – România la 100

3 December 2018

Eveniment dedicat centenarului

3 December 2018

Scriitoarea Cristina Andone, însoțită de multe costume populare și cartea “Enescu și hora razelor de soare”, i-a cunoscut azi pe copiii de la Scoala Europeană.

Evenimentul dedicat Centenarului a fost o adevărată incursiune în lumea muzicii lui George Enescu prin poveste și printr-un tur ghidat al țării cu ajutorul unorcostume populare autentice, din colecția etnografică a scriitorului.

Cristina Andone ne-a adus în prim plan viața și personalitatea lui George Enescu, precum și legăturile dintre muzica lui și motivele sau simbolurile populare romȃnești, iar copiii s-au bucurat să asculte fragmente din “Rapsodiile” compozitorului și să participe la jocurile muzicale propuse de autoare, pășind în aceastăcălătorie pe urmele celor două personaje centrale ale cărții: băiețelul Sashi și surioara lui, Thea.

Fără să-și dea seama, copiii au participat activ la o adevărată audiție muzicală.

“Am vrut să cobor muzica clasică – spune Cristina Andone – de pe piedestalul aurit al culturii înalte. Să o curăț de praful snobismului, al extazului mimat. Să o democratizez. Să o aduc într-o zonă a firescului, direct pe raftul cu jucării.”

Vizita lui Peter Bunzl, autorul volumului „Inimă cu cheiță”-Editura Corint, la SEB.

30 November 2018

Targul Claselor a 5-a

27 November 2018

Campania caritabila continua, cu targul claselor a 5-a!

Expozitie: Obiecte din gospodăria țărănească tradițională

25 November 2018

În perioada 19 noiembrie-15 decembrie, vă invităm să vizitați expoziția deschisă în holul Liceului Teoretic SEB, sediul din Bd. Expoziției.

Cu ocazia Centenarului Romaniei Întregite, am reunit aici obiecte din gospodăria țărănească tradițională, obiecte pe care le-am strâns de la părinți și profesori, cu intenția de a ne bucura și în acest fel de România. Pristolnic și costum popular, cască de soldat din Primul Război Mondial, obuz sau insignă, adevărate „bijuterii” ce poartă izul României Întregite, fac obiectul expoziției noastre.

O mare parte din exponatele pe care le admirăm în aceste zile în cadrul liceului, a fost adusă de familia Dumitriu. Menționăm aceasta, deoarece colecția lor are o poveste. Aceasta a fost  începută de Ion Dumitriu, un important pictor român, care a făcut parte din Școala de la Poiana Mărului, alături de Horia Bernea. De asemenea, fotograf și profesor, Ion Dumitriu a dat numele său unei școli din București și a lăsat familiei o colecție impresionantă de câteva sute de obiecte. Astăzi, fiul său, Radu-designer și sotia sa, Adina-avocat, au ajuns la peste 7000 de piese autentice românești. Intenția lor este aceea de a deschide un Centru de Artă Comparată, „în care să expună, în contrast și în paralel, opere de artă contemporană, cu obiecte tradiționale țărănești”.

Bunurile pe care familia Dumitriu le expune în școala noastră sunt obiecte de lucru folosite în gospodaria tradițională, cu o execuție deosebită ce însoțește funcționalul.

Vă invităm să onorăm împreună această prezență autentică și să ne bucurăm de România de ieri și de azi!

Lansare de carte – Mihai C. Constantinescu

21 November 2018

In luna noiembrie, in cadrul Targului Gaudeamus, Mihai C. Constantinescu, elev în clasa a 11-a, a lansat a doua sa carte la standul Editurii Corint. Alaturi de el au fost doamna profesoare de limba romana, Daniela Stefan (autoarea prefetei romanului), diriginta sa, Veronica Gutescu, profesori si colegi. Felicitari, Mihai!

 

Echipa de baschet feminin a SEB, locul 2 la Best Cup 2018

20 November 2018

Best Cup 2018, Cambridge School of Bucharest, baschet, fete. Locul al 2-lea pentru echipa SEB!

The IB Diploma Programme

The International Baccalaureate's Diploma Programme (DP) is a two-year academically challenging programme designed to meet the educational requirements of students between the ages of 16 and 18.

find more