Tabăra de schi & snowboard Bulgaria 2019

18 February 2019

Balul Bobocilor 2019: Miss si Mister Boboc

16 February 2019
In cadrul “Balul Bobocilor 2019” au fost desemnati castigatorii Miss si Mister Boboc, astfel:
Miss Boboc, locul 1 – Letiția Păscuț
Mister Boboc, locul 1 – Octavian Dima
Miss Boboc, locul al 2 -lea – Iris Cîrjă
Mister Boboc, locul al 2-lea – David Velciu
Miss Eleganță – Mara Ciungan
Mister Eleganță – Mauro Gadaleta
Miss Popularitate – Ioana Horhoianu
Mister Popularitate – Petru Testa

24 ianuarie 2019, 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

25 January 2019

Îmbrăcați de sărbătoare, elevii claselor primare “și-au dat mână cu mână” și au cântat Hora Unirii, dorind astfel să marcheze Unirea Principatelor Române, primul pas spre România întregită.

Tabără la Cheile Grădiștei, Fundata, 6-12 ianuarie 2019

14 January 2019

Secret Santa 2018

23 December 2018

O initiativa a copiilor din clasa a 11-a, devenita deja o traditie la sediul din Bd. Expozitiei. Surprize, bucurii, colinde Ella Fitzgerald…atmosfera Craciunului ne-a cuprins pe toti!

Campania Umanitara SEB

23 December 2018

A devenit o tradiție în Școala Europeană București ca, în primul semestru, să desfășurăm activități care au ca scop strângerea de fonduri pentru cazuri umanitare. Anul acesta, campania noastră a cuprins mai multe evenimente: Carnavalul de toamnă, Târgul de Crăciun, Târgurile organizate de elevii de gimnaziu și liceu, Serata Muzicală de Crăciun și Albumul SEB dedicat Centenarului României. Toate aceste acțiuni caritabile urmăresc atât stângerea de fonduri pentru persoanele aflate în dificultate, cât și educarea elevilor în spiritul grijii față de cei din jur.

Prin efortul întregii comunități SEB, a fost strânsă suma de 106 486 lei, sumă ce a fost donată următoarelor cazuri umanitare:

  • Andreea Bianca Zidaru (o tânară în varstă de 20 de ani, care în urmă cu câteva luni, la scurt timp dupa terminarea liceului, a fost diagnosticată culeucemie acută limfoblastică. Andreea este internată, din luna martie, la secția de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina, împreună cu mama ei);
  • Porfir Triboi (un băiețel diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, care se află deja în tratament la Clermont Ferrand, Franța, la Spitalul Universitar Estaing);
  • Asociația de Binefacere Sfânta Justina- Mănăstirea Mărcuș, județul Covasna, unde Maica Serafima îngrijește fetițe abandonate în maternitate;
  • Proiectul “The Smile” inițiat de elevi din mai multe licee din București pentru dotarea cu aparatură medicală a Secției de Oncologie – Pediatrie a spitalului Fundeni

Întrucât recunoștința celor pe care am reușit să îi ajutăm împreună ne-a emoționat, ne dorim să împărtășim tuturor bucuria pe care o primim înapoi de fiecare dată când dăruim:

“La mulți ani voua, români cu suflet mare, investitori în educația, învățământul din Europa! Mai exact, în educația lui Porfir. Banii primiți de la voi au venit, ca și anul trecut, ca de undeva, aduși de niște îngeri și am putut plăti taxa școlară pentru Porfir. Mama lui Porfir nu putea acoperi nici măcar o parte a taxei și se gândea că, în cazul acesta, va fi nevoită să-l retragă pe Porfir de la colegiul în care nu numai că s-a integrat foarte bine și și-a găsit colegi/prieteni români dar, după o lună de școală, a fost trecut într-o clasă superioară, respectiv în clasa a 2-a. (mesajul primit de la bunica lui Porfir Triboi, băiețelul bolnav de leucemie, care se află în Franța la tratament)

“Nu am cuvinte să vă mulțumesc. Contează extraordinar de mult acest ajutor. E peste așteptările noastre. Vă mulțumim pentru încrederea acordată. Să ne auzim cu bine!”
(mesajul primit de la mama Andreei, fata bolnavă de leucemie)

Maica Stareță Serafima, de la Asociația de Binefacere “Sfânta Iustina”, Mănăstirea Mărcuș, ne consideră îngerii ei păzitori. Ne transmite tuturor mulțumiri și ne urează un An Nou binecuvântat!

Vă mulțumim că ne sunteți mereu alături!
Împreună, îi învățăm pe copiii noștri lecția generozității și a umanității.

Colindatori la SEB

23 December 2018

Multumim doamnei profesaore Maria-Luiza Popescu si elevilor de la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti”.

Premierea elevilor care au obținut medalii la Olimpiadele internationale din anul scolar anterior

21 December 2018

In cadrul unei frumoase festivități, organizată în noua aula a Universității Politehnice din Bucuresti, Ioana Popescu, eleva in clasa a IX-a a scolii noastre, medaliata cu aur la Olimpiada Internationala de Matematica din Rhodos, a fost premiată, alaturi de elevi din licee de prestigiu din București și din tara, pentru rezultatele foarte bune obținute în cadrul competițiilor internaționale.

Serata muzicală de Crăciun, “România la 100”

19 December 2018

Un spectacol dedicat Centenarului României, în încheierea campaniei de caritate. Ne-am bucurat să fim împreună, părinți, elevi și întreaga echipă SEB. Mulțumim tuturor pentru buna colaborare în desfășurarea campaniei caritabile organizate de școala noastră și în acest an, la finalul căreia s-a strâns suma de 106.486 lei.

Întrucât recunoștința celor pe care am reușit să îi ajutăm împreună ne-a emoționat, ne dorim să împărtășim bucuria pe care o primim înapoi de fiecare dată când dăruim:

“La mulți ani voua, români cu suflet mare, investitori în educația, învățământul din Europa! Mai exact, în educația lui Porfir. Banii primiți de la voi au venit, ca și anul trecut, ca de undeva, aduși de niște îngeri și am putut plăti taxa școlară pentru Porfir. Mama lui Porfir nu putea acoperi nici măcar o parte a taxei și se gândea că, în cazul acesta, va fi nevoită să-l retragă pe Porfir de la colegiul în care nu numai că s-a integrat foarte bine și și-a găsit colegi/prieteni români dar, după o lună de școală, a fost trecut într-o clasă superioară, respectiv în clasa a 2-a.” (mesajul primit de la bunica lui Porfir Triboi, băiețelul bolnav de leucemie, care se află în Franța la tratament)

“Nu am cuvinte să vă mulțumesc. Contează extraordinar de mult acest ajutor. E peste așteptările noastre. Vă mulțumim pentru încrederea acordată. Să ne auzim cu bine!”
(mesajul primit de la mama Andreei Zidaru, bolnavă de leucemie)

Maica Stareță Serafima, de la Asociația de Binefacere “Sfânta Iustina”, Mănăstirea Mărcuș, ne consideră îngerii ei păzitori. Ne transmite tuturor mulțumiri și ne urează sărbători binecuvântate.

Luciano Panaitescu, coordonatorul proiectului The Smile, (elev in clasa a XI-a la Liceul Spiru Haret) ne-a transmis mulțumirile sale în mod personal.
El a fost alături de noi la Serata de Crăciun, atât pentru a se bucura de spectacol, cât și pentru a ne transmite direct emoția și recunoștința pentru ajutorul pe care l-am acordat împreună cu dumneavoastră.
Sărbători cu bucurie!

Campania “Daruind Vei Dobandi”, 2018

19 December 2018

Cabinetul de consiliere multumeste elevilor, parintilor si profesorilor care au avut generozitatea de a se implica si anul acesta in Campania sociala Daruind vei dobandi.

Astazi, 18 decembrie 2018, cadourile au fost oferite de elevii nostri copiilor de la Scoala Speciala Gimnaziala pentru Surzi nr. 1, Bucuresti.

Zambetul adus pe chipurile lor ne face sa credem ca am reusit sa aducem un strop de fericire, acum, in prag de sarbatori.

The IB Diploma Programme

The International Baccalaureate's Diploma Programme (DP) is a two-year academically challenging programme designed to meet the educational requirements of students between the ages of 16 and 18.

find more