Liceu / Cercuri

Vă invităm să consultați lista cercurilor care se vor desfășura în școala gimnazială, în anul școlar 2023 – 2024. Activitățile se vor desfășura după încheierea programului obligatoriu. Pentru mai multe detalii puteți consulta Broșura Cercuri – gimnaziu și liceu din pagina Informații utile.

Cercuri de dezvoltare personală

Tehnici de redactare, Cls. IX-XI

Prof. Rodica Nicolae
Cercul „Cum să scrii bine un text - tehnici de redactare” este un instrument extrem de util în vederea pregătirii pentru abordarea subiectelor II și I.B din examenul scris de limba și literatura română din cadrul bacalaureatului. La finalul cursului, elevii vor beneficia de un ghid succint de exprimare scrisă prin care cuvântul va lucra în favoarea lor.

Revista Insights, Cls. VI-XI

Echipa de redacție – elevii cls. XI B
Cercul este destinat celor entuziasmați să cunoască și să își pună la încercare abilitățile de editare, comunicare și muncă în echipă. Fie că ești pasionat de fotografie, de scris sau doar vrei să fii un membru activ al comunității SEB, cercul îți oferă prilejul de a îți fructifica pasiunea și de a lega prietenii cu elevi din toate clasele.

Editarea albumelor și revistelor SEB, Cls. V-XI

Prof. Laura Andrieș, Prof. Cristina Durică
În cadrul acestui cerc, dorim să-i învățăm pe copii câteva tehnici de scriere jurnalistică, dar și ce înseamnă un concept grafic pentru o revistă ilustrată, cum se paginează și selectează articolele, cum se pregătește pentru tipar un produs editorial. Revista anuală în limba engleză și Yearbook-ul vor fi doar câteva dintre produsele care vor fi realizate în cadrul cercului.

Cor, Cls. V-XII

Prof. Carina Lovin
A cânta împreună este ceva ce ne poate atinge în adâncul sufletului prin comuniunea minunată pe care oamenii o pot avea prin intermediul muzicii. Un cor este un organism viu, mai mult decât suma părților sale și poate șlefui în oameni acele calități care ne fac empatici, comunicativi și afectuoși. La SEB, corul este prezent în cele mai frumoase evenimente din timpul anului, unde te invităm să participi și tu, pentru a străluci pe scenă!

Teme, Cls. V-XII

Profesori supraveghetori
În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte dintre temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Cercuri de comunicare în limba română

Lingvistica, Cls. IX-XII

Prof. Radu Petrescu
Cercul de Lingvistică are ca finalitate principală participarea cu succes a elevilor la Olimpiada de Lingvistică, un proiect inițiat în anul 2013 de Universitatea din București. „Folosind gramatici sau fonologice ale unor limbi mai puțin cunoscute, articole, informații de pe internet, această olimpiadă testează inteligența nativă, capacitatea de a face conexiuni, analogii, de a observa regularități.E o gândire matematică aplicată datelor lingvistice.

Limba și literatura română - Pregătire pentru Examenul de Bacalaureat (2h), Cls. XI-XII

Prof. Georgiana Stoica
Activitățile de la acest cerc urmăresc atât aprofundarea, cât și perfecționarea capacităților și deprinderilor de comunicare și de redactare, în vederea pregătirii pentru examenul de bacalaureat. Se lucrează diferențiat.

Cercuri de mișcare

Fotbal, Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
„Am învins!”; „Suntem campioni!” Dacă vrei să spui și tu aceste fraze, vino alături de noi la cercul de fotbal! Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni şi seriosi vor reprezenta şcoala în concursuri.

Fotbal feminin, Cls. VI-XII

Prof. Ciprian Dolete
A venit timpul ca și fetele să strige „Am învins!” pe terenul de fotbal.

Volei, Cls. VI-XII

Prof. Ciprian Dolete
La volei vom munci, dar ne vom şi distra, astfel încât voi, elevii, să veniţi la acest curs de plăcere, lăsând în urmă inhibiţiile şi timiditatea. Haide să facem sport cu zâmbetul pe buze!

Baschet, Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
Baschetul este un sport care presupune inteligenţă, sacrificiu, rezistență nervoasă şi este practicat atât de fete, cât şi de băieţi. Vino alături de noi la cursul de baschet!

Cercuri în limbi străine

Cinéma français (2h), Cls. V-XI

Prof. Loredana Pană
Este o călătorie prin imagini și cuvinte, care, la sfârșitul unui an școlar, înseamnă Cultură. Temele sunt de interes general: relațiile sociale, munca, timpul liber, mediul înconjurător, diversitatea culturală.

DELF A1 junior et scolaire, Cls. VII-IX

Prof. Lavinia Pavel
DELF A1 se adresează elevilor care au studiat cel puţin 1-2 ani limba franceză. Toți elevii vor parcurge un manual cu modele de subiecte, vor rezolva modele de examen. Elevii nu sunt obligaţi să susţină examenul la sfârşitul cursului.

DELF A2, Cls. VIII-XI

Prof. Loredana Pană
Cercul se adresează elevilor care au studiat cel puțin 3-4 ani limba franceză și doresc să se pregătească în vederea susţinerii acestui examen la Institutul Francez din Bucureşti, dar şi celor care îşi propun să aprofundeze studiul limbii franceze.

DELE A2 / B1 escolar, Cls. IX-X

Prof. Ada Bogliș
Examenele şcolare (escolares) se adresează elevilor sub 18 ani care vor să-şi evalueze abilităţile de comunicare în limba spaniolă şi să obţină o certificare oficială. În cadrul cercului se vor recapitula şi se vor consolida temele de bază.

Pregătire pentru DELE A2/B1 escolar, Cls. IX-XI

Prof. Silvia Petcu
Examenele şcolare (escolares) se adresează elevilor sub 18 ani care vor să-şi evalueze abilităţile de comunicare în limba spaniolă şi să obţină o certificare oficială. În cadrul cercului se vor recapitula şi se vor consolida temele de bază.

„Pregătire Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2”, Cls. VII-X

Prof. Florentina Popescu
Dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele de limba germană, să participi la examenul Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2, dar şi să afli aspecte inedite despre cultura şi civilizaţia germană, te asteptăm!

„Pregătire Goethe-Zertifikat B1”, Cls. XI-XII

Prof. Florentina Popescu
Dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele de limba germană, să participi la examenul Goethe-Zertifikat B1 şi să obţii un certificat recunoscut la nivel internaţional, te asteptăm la cerc

Cercuri de matematică, de informatică și de științe

Matematică - teme, Cls. V-XII

Profesorii de matematică
În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte dintre temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Pregătire ECDL, Cls. V-XII

Prof. Mariana Ciobanu
Cercul are o durată de o oră/săptămână și se adresează elevilor de gimnaziu și de liceu care doresc să susțină examene ECDL.

Networking, Cls. VII-XII

Prof. Cătălina Niculiță
Cercul se adresează elevilor care doresc să-și dezvolte cunoștințele și competențele de lucru în rețelistică: concepte de baza despre comunicații, tipuri de rețele, wireless si cablate, adresare IP si MAC. De asemenea, vom fi abordate aspecte privind securitatea: tipuri uzuale de atacuri cibernetice și modalități prin care ne putem proteja în fața acestor atacuri.

Introducere în astrofizică, Cls. IX-XII

Prof. Cristina Dimofte
Cercul se adresează elevilor de liceu, propunând o introducere în astrofizică: mecanică cerească, fizică atomică și nucleară, sfera cerească, Sistemul Solar, stele, introducere în cosmologie

Cercuri cu taxă

Robotică Educaţională, Cls. V-IX, 2790 lei/an

Iulia Sirbu
Cursul de robotică, bazat pe tehnologiile și metodologiile LEGO® Education, propune un mod de învățare interactiv. Elevii vor construi, programa si controla roboti, fiind incurajati sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa comunice si sa argumenteze solutii, sa faca schimb de idei pentru a finaliza proiectarea si constructia robotilor programabili LEGO EV3.

Limba Japoneză, Cls. V-XII, 3000 lei/an

Alice Falcan
În cadrul cercului, învățăm două din cele trei alfabete și începem să lucrăm din cel mai apreciat manual pentru străini, creat integral în limba japoneză, `Minna no nihongo`.

Atelierul de joc și creativitate , Cls. V-XII, 1600 lei/an

Emanuel Varga, Alexandra Corlan
Atelierul își propune să stimuleze și să îmbogățească dezvoltarea emoțională a copiilor printr-o serie de jocuri educative, spectacole și tehnici specifice. Utilizăm metode studiate în cadrul secției de Pedagogie teatrală a UNATC „I.L. Caragiale”, universitate parteneră SEB.

Baschet Club, Cls. V-XII, 4000 lei/an

Iulian Florea, Cătălin Naziru, Paula Nica
La cursul de baschet, dorim să insuflăm tinerilor pasionați de sport determinarea, responsabilitatea și disciplina necesare unui jucător profesionist, într-o atmosferă pozitivă și distractivă. Copiii vor avea posibilitatea participării în cadrul campionatelor municipale destinate vârstei și în campionatele naționale organizate de către Federația Română de Baschet.

Enjoy2BeYou , Cls. V-XI, 1800 lei/an

Prof. Laura Andrieș
La Enjoy2BeYou îmi propun să introducem în programul săptămânal mișcare adaptată, cu practicarea de exerciții funcționale care activează toate grupele musculare mari, crescând astfel rata metabolică, îmbunătățind starea generală și, nu în ultimul rând, crescând stima de sine, raportat la imaginea proprie.

Cercuri cu taxă

Percuție (Tobe), Cls. V-XII, 1400 lei/an

Gilberto Torres
Vino să înveți ritmuri simple sau compleze, rock, pop sau clasic. Set de tobe?... Sau butoaie? Alegerea este a ta! Vino la cerul de percuție! Trăiește-ți viața în ritmul tău!

Canto și pregătire muzicală, Cls. V-XII, 1700 lei/an

Prof. Monica Păun
Cercul de Canto urmărește ca, prin disciplinele de Tehnică vocală și Interpretare muzicală, să formeze viitori cântăreți capabili să se exprime artistic. Nivelul muzical de pregătire poate fi prezentat în diverse evenimente de muzică vocală.

Pian, Cls. V-XII, 1800 lei/an

Prof. Ştefan Lovin
În cadrul SEB, pianiștii învață să-și stăpânească emoțiile în fața publicului, să fie disciplinați și eleganți ori de cate ori sunt implicați în evenimente cu caracter artistic.

Chitară, Cls. V-XII, 2160 lei/an

Prof. Radu Miculița
Chitara de acompaniament sau chitara clasică? Tu alegi dacă vrei să fii tu chitaristul care să poată cânta oricare dintre aceste genuri muzicale.

Design Vestimentar, Cls. V-XII, 1500 lei/an

Prof. Magda Morozan
Pe baza unei teme alese, elevii claselor V-XII, își concep o ținută vestimentară și accesorii, pe care le vor prezenta în cadrul unei parade de modă.

Modelaj în lut și sculptură, Cls. V-XII, 1500 lei/an

Prof. Magda Morozan
În această oră de cerc, elevii exersează lucrul și înțelegerea volumelor, cu ajutorul lutului, și în care se deprind cu sculptura contemporană.

Șah, Cls. V-XII, 2000 lei/an

Victor Surdu
Șahul este cel mai util mod de educare și disciplinare, cheia spre o gândire logică, aptitudini atât de benefice pentru viață. Am inventat povești pentru a traduce pe interesul tuturor canoanele jocului de șah.