Liceu / Cercuri

Cercuri de dezvoltare personală

Teatru, Cls. V-XII

Cristi Negoescu, regizor, actor
Copiii “actori” vor avea ocazia sa încerce emoțiile unei scene adevărate în unul din teatrele din București, care va găzdui spectacolul Școlii Europene București. În Şcoala Europeană Bucureşti, teatru înseamnă cunoaştere, educaţie şi cultură.

Arta dramatică și cinematografică, Cls. V-XII

Cristi Negoescu, regizor, actor
Cercul ne propune să cunoaștem elementele de bază din arta teatrală şi cinematografică mondială şi chiar să încercăm să rescriem şi să reinterpretăm secvenţe celebre din anumite filme.

Trupa SEB, Cls. V-XII

Gilberto Acen Ortega Torres

Teme, Cls. V-XII

Profesori supraveghetori
În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte dintre temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Cercuri de comunicare în limba română

Cum să scrii bine un text - Tehnici de redactare, Cls. IX-X

Prof. Andreia Dosaru
Cercul oferă posibilitatea cunoașterii de sine, înlesnind astfel cunoașterea celorlalți și comunicarea interumană. Cursul va prezenta elevilor un model după care se poate construi un text, conferit cu expresivitate și forță persuasivă.

Literature and performance, Cls. XI-XII

Prof. Dana Ștefan
Cercul este un curs interdisciplinar care explorează relația dinamică dintre literatură și teatru. Cursul vizează interacțiunea dintre abilitățile de analiză literară a textului și elementele practice, estetice, simbolice, ce țin de performance.

Empty section. Edit page to add content here.

Cercuri de mișcare

Fotbal, Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete, Prof. Marius Bălăsoiu
„Am învins!”; „Suntem campioni!” Dacă vrei să spui și tu aceste fraze, vino alături de noi la cercul de fotbal! Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni şi seriosi vor reprezenta şcoala în concursuri.

Volei, Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
La volei vom munci, dar ne vom şi distra, astfel încât voi, elevii, să veniţi la acest curs de plăcere, lăsând în urmă inhibiţiile şi timiditatea. Haide să facem sport cu zâmbetul pe buze!

Baschet, Cls. V-XII

Cătălin Naziru, Bogdan Gheorghe
Fiecare antrenament înseamnă un pas în plus în descoperirea baschetului și în dezvoltarea abilităților. Echipa noastră va susține antrenamentele în limba engleză. Programa de pregătire este aliniată celei de la Jr. Nba, conform afilierii la această instituție. https://www.facebook.com/bcshoootingstars/

Baschet, Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
Baschetul este un sport care presupune inteligenţă, sacrificiu, rezistență nervoasă şi este practicat atât de fete, cât şi de băieţi. Vino alături de noi la cursul de baschet!

BeFit, Cls. V-XII

Prof. Laura Andrieș
BeFit înseamnă ore de mișcare adaptată, cu practicarea de exerciții funcționale, care activează toate grupele musculare, crescând astfel rata metabolică, îmbunătățind starea generală și stima de sine.

Empty section. Edit page to add content here.

Cercuri în limbi străine

DELF B1 / B2, Cls. XI-XII

Prof. Loredana Pană
Modulul se adresează atât elevilor care doresc să se pregătească în vederea susţinerii acestui examen la Institutul Francez din Bucureşti, cât şi celor care îşi propun să aprofundeze studiul limbii.

Cinéma français, Cls. V-XI

Prof. Loredana Pană
Este o călătorie prin imagini și cuvinte, care, la sfârșitul unui an școlar, înseamnă Cultură. Temele sunt de interes general: relațiile sociale, munca, timpul liber, mediul înconjurător, diversitatea culturală.

DELF A1, Cls. VI-IX

Prof. Lavinia Pavel
DELF A1 se adresează elevilor care au studiat cel puţin 1-2 ani limba franceză. Toți elevii vor parcurge un manual cu modele de subiecte, vor rezolva modele de examen. Elevii nu sunt obligaţi să susţină examenul la sfârşitul cursului.

DELF A2, Cls. VIII-XI

Prof. Lavinia Pavel
Modulul se adresează atât elevilor care doresc să se pregătească în vederea susţinerii acestui examen la sediile Institutului Francez din Bucureşti şi din ţară, cât şi celor care îşi propun să aprofundeze această idiomă.

DELE A2 / B1 escolar, Cls. VII-XI

Prof. Silvia Petcu
Examenele şcolare (escolares) se adresează elevilor sub 18 ani care vor să-şi evalueze abilităţile de comunicare în limba spaniolă şi să obţină o certificare oficială. În cadrul cercului se vor recapitula şi se vor consolida temele de bază.

Cultură și civilizație spaniolă, Cls. VI-XI

Prof. Silvia Petcu
Vom discuta despre cultură cu C mare, dar și despre cultură cu c mic. Despre stereotipuri, moduri de viață și mentalități spaniole. O nouă cultură este ca un nou început. Te așteptăm!

Español a través de las TIC, la música y el juego (Limba spaniolă prin rețele sociale, muzică și joc), Cls. VII-XI

Prof. Silvia Petcu
Scopul acestui cerc este ca elevii să se distreze învățând. De menționat că, la aceast cerc, elevii își vor putea aduce dispozitivele electronice: mobilul sau tableta.

“Pregătire Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2”, Cls. VII-IX

Prof. Florentina Popescu
Dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele de limba germană, să participi la examenul Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2, dar şi să afli aspecte inedite despre cultura şi civilizaţia germană, te asteptăm!

Lectură în limba germană, Cls. IX-XII

Prof. Natalia Andronachi
Citim împreună romane de aventură, adaptate nivelului nostru de cunoștințe, după care discutăm acțiunea, felul în care este structurată povestea, motivația personajelor și scriem scurte recenzii.

Improvizație în limba germană, Cls. IX-XII

Prof. Natalia Andronachi
Ne dezvoltăm creativitatea și spontaneitatea prin metodele teatrului de improvizație. Creăm povești și improvizăm scenete inspirate din viața de noastră. 

Pregătire pentru Examenul Geothe-Zertifikat B1, Cls. IX-XII

Prof. Natalia Andronachi
La acest atelier ne vom dezvolta abilitățile de înțelegere și comunicare scrisă și orală în limba germană și vom lucra modele de teste propuse de Institutul Geothe pentru a simula atmosfera de examen.

Civilizație germană contemporană, Cls. IX-XII

Prof. Natalia Andronachi
Știați că germana este limbă națională în Namibia? Sau că, în America de Sud, germana este limba unor importante minorități naționale? Așadar această limbă depășește cu mult granițele Germaniei și influențează mentalitățile și lumea în care trăim.

Cercuri de matematică și de informatică

Matematica - Aprofundare, Cls. IX-XI

Profesorii de matematică
La aceste ore se urmărește aprofundarea și consolidarea noțiunilor de matematică studiate. Se poate lucra și diferențiat, în funcție de nevoile elevilor.

Matematica - Pregătire pentru examenul de bacalaureat, Cls. XII

Profesorii de matematică
Activitățile de la acest cerc urmăresc perfecționarea capacităților și deprinderilor de rezolvare de probleme. În același timp, elevii sunt pregătiți pentru participarea la diferitele olimpiade școlare.

Cerc pre - IB CS, Cls. IX-X

Prof. Tiberius Hodoroaba
Se adresează elevilor care doresc să se înscrie în programul IB DP, ce se va finaliza prin susținerea Bacalaureatului Internațional. Programa respectă conținuturile disciplinei Computer Science din DP.

Cercuri cu taxă

Pre IB - Mathematics, Cls. X, 4000 lei/an

Prof. Gabriela Lupu
The PRE IB - Mathematics Club is aimed at students in the 10th grade who wish to enroll in the IB Diploma Programme, which will be completed in two years within the International Baccalaureate. The curriculum follows the chapters studied in class for mathematics.

Robotică Educaţională Seniori - SĂ NE DEZVOLTAM ODATĂ CU TEHNOLOGIA!, Cls. V-XI, 1980 lei/an

Iulia Sirbu
Pe parcursul cursului de robotică, elevii vor dobândi cunoștințe de informatică, matematică, fizică și tehnologie. Elevii vor fi încurajați să lucreze în echipă, să argumenteze soluțiile găsite, să facă schimb de idei pentru a finaliza proiectarea și construcția roboților programabili.

„ENIGMISTICA” BY AMADEUS IQ STIINTA JOCURILOR DE GANDIRE DISTRACTIVE, Cls. V-XII, 1750 lei/an

Sanda Nicoleta Popescu
Cercul vizează dezvoltarea gândirii laterale și a perspicacității, prin exersarea raționamentelor inductive, deductive, a creativității în găsirea și testarea unui număr record de soluții la o problemă (enigmă).

„PLAYING PROJECT MANAGEMENT” BY AMADEUS IQ THINK SMART, BE COOL! BE YOUR OWN PROJECT!, Cls. V-XII, 1750 lei/an

Sanda Nicoleta Popescu
Vom parcurge aspectele esențiale în derularea unui proiect în echipă - ideea proiectului, resurse, echipa, planificarea, lucrul efectiv, evaluarea, comunicarea, Fund Raising și negocierea.

Limba Japoneză, Cls. V-XII, 2000 lei/an

Alice Falcan
Cercul de limba japoneză se adresează iubitorilor de anime și manga, de muzica și cultura japoneză, dar și celor care doresc să se specializeze într-o disciplină mai rară și „exotică”.

ZUMBA® Perfect For Everybody and every body!, Cls. V-XII, 1400 lei/an

Paula Stoia
A total workout, combining all elements of fitness – cardio, muscle conditioning, balance and flexibility, boosted energy and a serious dose of awesome each time you leave class.

Kyokushin Karate, Cls. V-XII, 1200 lei/an

Alexandru Lungu, Nicolae Stoian
În activitatea noastră noi urmăm programa de examinare japoneză a Kyokushinkaikan IKO din Tokyo, iar pregătirea se face pe etape de câteva luni la început, finalizate cu examene de centură.

Cercuri cu taxă

Percuție, Cls. V-XII, 1100 lei/an

Gilberto Acen Ortega Torres
Vino să înveți ritmuri simple sau compleze, rock, pop sau clasic. Set de tobe?... Sau butoaie? Alegerea este a ta! Vino la cerul de percuție! Trăiește-ți viața în ritmul tău!

Canto, Cls. V-XII, 1200 lei/an

Prof. Monica Păun
Vocea este instrumentul care ne însoțește peste tot, cu ajutorul căruia putem realiza lucruri spectaculoase. Vino să vezi cât de frumos poți cânta, iar spectacolele îți vor demonstra acest lucru!

Pian, Cls. V-XII, 1300 lei/an

Prof. Ştefan Lovin
De ce sa te înscrii la cercul de pian? Pentru că viața celui care s-a întâlnit cu pianul, nu va fi niciodată la fel. Vă așteptăm, cu mic, cu mare, la cercul de pian!

Chitară, Cls. V-XII, 1400 lei/an

Prof. Radu Miculiță
Chitara de acompaniament sau chitara clasică? Tu alegi dacă vrei să fii tu chitaristul care să poată cânta oricare dintre aceste genuri muzicale.

Scenografie, Cls. VII-XII, 2000 lei/an

Prof. Magda Morozan
Cercul de Scenografie ne propune să pătrundem în lumea frumoasă a spectacolului. În cadrul acestuia ne dorim să realizăm machete, decoruri și costume, plecând de la o idee aleasă împreună.

Design Vestimentar, Cls. IV-XII, 700 lei/an

Prof. Magda Morozan
Pe baza unei teme alese, elevii claselor IV-XII, își concep o ținută vestimentară și accesorii, pe care le vor prezenta în cadrul unei parade de modă.

Fotografie, Cls. V-XII, 2300 lei/an

Matei Crișan
Fotografia reprezintă surprinderea într-o instanță a întregii experiențe umane, a trăirilor, a pulsului vieții. Ne vom dezvolta sensibilitatea artistică și latura creativă prin imagini!

Grafică Publicitară, Cls. V-XII, 2300 lei/an

Matei Crișan
Vom lucra în Photoshop și Corel, într-un program raster și unul vectorial, le vom combina, și ne vom distra cu imagini inedite.

Șah, Cls. V-XII, 1200 lei/an

Victor Surdu
Șahul este cel mai util mod de educare și disciplinare, cheia spre o gândire logică, aptitudini atât de benefice pentru viață. Am inventat povești pentru a traduce pe interesul tuturor canoanele jocului de șah.