Liceu / Cercuri

Vă invităm să consultați lista cercurilor care se vor desfășura în școala gimnazială, în anul școlar 2022 – 2023. Activitățile se vor desfășura după încheierea programului obligatoriu. Pentru mai multe detalii puteți consulta Broșura Cercuri – gimnaziu și liceu din pagina Informații utile.

Cercuri de dezvoltare personală

Teatru, Cls. V-X

Cristi Negoescu
Copiii „actori” vor avea ocazia să încerce emoțiile unei scene adevărate în unul din teatrele din București, care va găzdui spectacolul Școlii Europene București. În Şcoala Europeană Bucureşti, teatru înseamnă cunoaştere, educaţie şi cultură.

Teme, Cls. V-XII

Profesori supraveghetori
În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte dintre temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Matematică - teme, Cls. V-XII

Profesori de matematică
În cadrul acestor ore, elevii îşi pot face o parte dintre temele de weekend, fiind supravegheaţi de un cadru didactic.

Cercuri de comunicare în limba română

Literature & Performance, Cls. IX-X

Prof. Dana Ștefan
Cercul este un curs interdisciplinar care explorează relația dinamică dintre literatură și teatru. Cursul vizează interacțiunea dintre abilitățile de analiză literară a textului și elementele practice, estetice, simbolice, ce țin de performance.

Limba și literatura română - Pregătire pentru Examenul de Bacalaureat, Cls. XI-XII

Prof. Andreia Dosaru, Prof. Georgiana Stoica
Activitățile de la acest cerc urmăresc atât aprofundarea, cât și perfecționarea capacităților și deprinderilor de comunicare și de redactare, în vederea pregătirii pentru examenul de bacalaureat. Se lucrează diferențiat.

Cercuri de mișcare

Fotbal, Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
„Am învins!”; „Suntem campioni!” Dacă vrei să spui și tu aceste fraze, vino alături de noi la cercul de fotbal! Se va munci din greu la antrenamente, iar cei mai buni şi seriosi vor reprezenta şcoala în concursuri.

Fotbal feminin, Cls. VI-XII

Prof. Ciprian Dolete
A venit timpul ca și fetele să strige „Am învins!” pe terenul de fotbal.

Volei, Cls. VI-XII

Prof. Ciprian Dolete
La volei vom munci, dar ne vom şi distra, astfel încât voi, elevii, să veniţi la acest curs de plăcere, lăsând în urmă inhibiţiile şi timiditatea. Haide să facem sport cu zâmbetul pe buze!

Baschet, Cls. V-XII

Prof. Ciprian Dolete
Baschetul este un sport care presupune inteligenţă, sacrificiu, rezistență nervoasă şi este practicat atât de fete, cât şi de băieţi. Vino alături de noi la cursul de baschet!

Cercuri în limbi străine

DELF B1, Cls. XI-XII

Prof. Loredana Pană
Modulul se adresează atât elevilor care doresc să se pregătească în vederea susţinerii acestui examen la Institutul Francez din Bucureşti, cât şi celor care îşi propun să aprofundeze studiul limbii.

DELF B2, Cls. XII

Prof. Loredana Pană
Cercul se adresează elevilor care au studiat cel puțin 6-7 ani limba franceză și doresc obținerea certificării la Institutul Francez din Bucureşti.

Cinéma français, Cls. V-XI

Prof. Loredana Pană
Este o călătorie prin imagini și cuvinte, care, la sfârșitul unui an școlar, înseamnă Cultură. Temele sunt de interes general: relațiile sociale, munca, timpul liber, mediul înconjurător, diversitatea culturală.

DELF A2, Cls. VIII-XI

Prof. Loredana Pană
Cercul se adresează elevilor care au studiat cel puțin 3-4 ani limba franceză și doresc să se pregătească în vederea susţinerii acestui examen la Institutul Francez din Bucureşti, dar şi celor care îşi propun să aprofundeze studiul limbii franceze.

DELF A1, Cls. VI-IX

Prof. Lavinia Pavel
DELF A1 se adresează elevilor care au studiat cel puţin 1-2 ani limba franceză. Toți elevii vor parcurge un manual cu modele de subiecte, vor rezolva modele de examen. Elevii nu sunt obligaţi să susţină examenul la sfârşitul cursului.

DELE A2 / B1 escolar, Cls. VII-X

Prof. Ada Bogliș
Examenele şcolare (escolares) se adresează elevilor sub 18 ani care vor să-şi evalueze abilităţile de comunicare în limba spaniolă şi să obţină o certificare oficială. În cadrul cercului se vor recapitula şi se vor consolida temele de bază.

„Pregătire Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2”, Cls. VII-X

Prof. Florentina Popescu
Dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele de limba germană, să participi la examenul Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2, dar şi să afli aspecte inedite despre cultura şi civilizaţia germană, te asteptăm!

„Pregătire Goethe-Zertifikat B1”, Cls. XI-XII

Prof. Florentina Popescu
Dacă doreşti să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele de limba germană, să participi la examenul Goethe-Zertifikat B1 şi să obţii un certificat recunoscut la nivel internaţional, te asteptăm la cerc

Cercuri de matematică și de informatică

Matematica - Aprofundare, Cls. IX-XI

Profesorii de matematică
La aceste ore se urmărește aprofundarea și consolidarea noțiunilor de matematică studiate. Se poate lucra și diferențiat, în funcție de nevoile elevilor.

Matematica - Pregătire pentru Examenul de Bacalaureat, Cls. XII

Prof. Mariana Coman
Activitățile de la acest cerc urmăresc perfecționarea capacităților și deprinderilor de rezolvare de probleme. În același timp, elevii sunt pregătiți pentru participarea la diferitele olimpiade școlare.

Pregătire ECDL, Cls. IX-XII

Prof. Mariana Ciobanu
Cercul are o durată de o oră/săptămână și se adresează elevilor de liceu care doresc să susțină examene ECDL

Networking , Cls. VIII-XII

Prof. Cătălina Niculiță
Cercul se adresează elevilor de liceu și din clasa a VIII-a care doresc să-și dezvolte cunoștințele și competențele de lucru în rețelistică, cea mai noua ramura din domeniul IT.

Cercuri cu taxă

Pre IB - Mathematics, Cls. X, 2000 lei/an

Prof. Georgiana Popovici
The PRE IB - Mathematics Club is aimed at students in the 10th grade who wish to enrol in the IB Diploma Programme. The curriculum follows the chapters studied in class for mathematics. The teaching of this subject is delivered in English.

Robotică Educaţională, Cls. V-IX, 2390 lei/an

Iulia Sirbu
Cursul de robotică, bazat pe tehnologiile și metodologiile LEGO® Education, propune un mod de învățare interactiv. Elevii vor construi, programa si controla roboti, fiind incurajati sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa comunice si sa argumenteze solutii, sa faca schimb de idei pentru a finaliza proiectarea si constructia robotilor programabili LEGO EV3.

Limba Japoneză, Cls. V-XII, 3000 lei/an

Alice Falcan
Cercul de limba japoneză se adresează iubitorilor de anime și manga, de muzica și cultura japoneză, dar și celor care doresc să se specializeze într-o disciplină mai rară și „exotică”.

Atelierul de film, Cls. V-X, 2000 lei/an

Cristian Negoescu
Cursul propune elevilor, ca produs final, realizarea unui videoreportaj pe teme la alegere.

Baschet Club, Cls. V-XII, 3000 lei/an

Iulian Florea, Cătălin Naziru, Cristina Popa
La cursul de baschet, dorim să insuflăm tinerilor pasionați de sport determinarea, responsabilitatea și disciplina necesare unui jucător profesionist, într-o atmosferă pozitivă și distractivă. Copiii vor avea posibilitatea participării în cadrul campionatelor municipale destinate vârstei și în campionatele naționale organizate de către Federația Română de Baschet.

Kyokushin Karate, Cls. V-XII, 1400 lei/an

Nicolae Stoian, Dragoș Lotreanu
În activitatea noastră noi urmăm programa de examinare japoneză a Kyokushinkaikan IKO din Tokyo, iar pregătirea se face pe etape de câteva luni la început, finalizate cu examene de centură.

Zumba®, Cls. V-XII, 1800 lei/an

Augustina Dumitrașcu
Zumba®Kids este un program de aerobic special adaptat pentru copii, care reușește să-i împrietenească cu ideea de a face sport cu bucurie.

Cercuri cu taxă

Percuție (Tobe), Cls. V-XII, 1400 lei/an

Gilberto Torres
Vino să înveți ritmuri simple sau compleze, rock, pop sau clasic. Set de tobe?... Sau butoaie? Alegerea este a ta! Vino la cerul de percuție! Trăiește-ți viața în ritmul tău!

Canto și pregătire muzicală, Cls. V-XII, 1700 lei/an

Prof. Monica Păun
Cercul de Canto urmărește ca, prin disciplinele de Tehnică vocală și Interpretare muzicală, să formeze viitori cântăreți capabili să se exprime artistic. Nivelul muzical de pregătire poate fi prezentat în diverse evenimente de muzică vocală.

Pian, Cls. V-XII, 1800 lei/an

Prof. Ştefan Lovin
În cadrul SEB, pianiștii învață să-și stăpânească emoțiile în fața publicului, să fie disciplinați și eleganți ori de cate ori sunt implicați în evenimente cu caracter artistic.

Chitară, Cls. V-XII, 1800 lei/an

Prof. Radu Miculița
Chitara de acompaniament sau chitara clasică? Tu alegi dacă vrei să fii tu chitaristul care să poată cânta oricare dintre aceste genuri muzicale.

Design Vestimentar, Cls. V-XII, 1200 lei/an

Prof. Magda Morozan
Pe baza unei teme alese, elevii claselor IV-XII, își concep o ținută vestimentară și accesorii, pe care le vor prezenta în cadrul unei parade de modă.

Modelaj în lut și sculptură, Cls. V-XII, 1500 lei/an

Prof. Magda Morozan
În această oră de cerc, elevii exersează lucrul și înțelegerea volumelor, cu ajutorul lutului, și în care se deprind cu sculptura contemporană.

Șah, Cls. V-XII, 1500 lei/an

Victor Surdu
Șahul este cel mai util mod de educare și disciplinare, cheia spre o gândire logică, aptitudini atât de benefice pentru viață. Am inventat povești pentru a traduce pe interesul tuturor canoanele jocului de șah.