Stimată Doamna Prof. Ileana Bivolaru,
Stimați profesori și membri ai colectivului SEB,
Aflându-ne la finalul unei etape extrem de importante din viața copiilor noștri, respectiv absolvirea liceului și promovarea examenului de bacalaureat, doresc să vă transmit câteva gânduri.În primul rând, vă mulțumesc pentru că, dincolo de profesionalism, ați arătat cu toții empatie cu diversele tipologii umane sau constelații psihice ale copiilor noștri. Ați reușit să îi aduceți pe fiecare pe un făgaș firesc și mai lesne de străbătut în demersul de a se înțelege pe sine și de a parcurge un proces didactic modern și dedicat.Vă mulțumesc pentru că ați respectat ceea ce ați promis la începuturi, când nu ne cunoșteam reciproc și ați reușit să faceți școală și educație, nu doar contracte între părți.Oportunitățile oferite copiilor noștri le-au deschis orizonturi, le-au relevat alte opțiuni profesionale și i-au ajutat să-și descopere noi veleități sau pasiuni. Pe scurt, reușiți să vă îndreptați către dezideratele unui învățământ modern, adaptat și centrat pe necesitățile reale ale elevului și nu pe seci programe analitice, fără valoare în viața socială și profesională a viitorilor adulți.Din păcate, școala românească se bazează în continuare pe metode punitive, pe memorare și automatisme mentale care se creează prin repetiție, pe un sistem colectiv și pe dezvoltarea spiritului de turmă și mai puțin al celui de echipa. Manualele sunt greoaie, lipsite de claritate și de noțiuni explicite. Abundă în greșeli. De concepție, de prezentare sau de acuratețe științifică. Limbajul din cărțile copiilor noștri este greu de deslușit chiar și de către adulții pregătiți în domeniile respective.Sistemele educaționale moderne se structurează pe spiritul de echipă, pe dezvoltarea personală integrată într-un sistem coerent, pe valorizarea fiecăruia într-o anumita poziție și pe armonia comunicării și dezvoltării proiectelor. Este ceea ce reușiți să faceți dumneavoastră – echipa Școlii Europene București. Sunt convins că veți persista în acest demers dificil și sper ca generațiile viitoare de absolvenți să vă facă mândri de munca dumneavoastră.Într-un an ciudat, cu multe provocări individuale și planetare, privați de emoția absolvirii în modul tradițional a studiilor liceale, tinerilor le rămân amintirile anilor de liceu, modelele profesorilor cu care au lucrat și apetitul pentru meritocrație. Dumneavoastră, corpului profesoral și echipei școlii – satisfacția muncii împlinite. Nouă părinților – satisfacția de a vă putea mulțumi și de a ne înclina cu respect în fața dascălilor adevărați!
Îmi face plăcere să vă anunț că elevul Liceului Teoretic „Școala Europeană București”, Dragoș Dobre, a susținut astăzi Examenul de Licență, Facultatea Inginerie Aerospațială, pentru care a primit nota generala 9,10.
Vă mulțumim încă o dată, și încă o dată pentru că ați făcut parte integrantă din viața și reușitele copiilor noștri!!!!!
Rareș Dobre este integralist la Groningen, Computing Science și este cotat ca fiind unul dintre cei mai buni studenți din anul său.Vă dorim vacanță plăcută,
Sănătate multă,
Reușite,Gânduri bune,
Gabriela Diana Dobre, părinte
Dragi părinți și profesori,
Simt nevoia să vă scriu, ca părinte, prieten și reprezentant al părinților, acum că suntem la sfârșitul acestei etape.
Astăzi, chiar putem spune că ai noștri copii au încheiat cu bine această etapă de viață din parcursul lor educațional, dar nu numai.
Fără să am toate detaliile, înțeleg că au trecut cu bine și foarte bine de acest examen pentru care chiar s-au pregătit intens.
Aș vrea să vă mulțumesc pentru timpul petrecut împreună, să vă spun că apreciez fiecare interacțiune pe care am avut-o, de-a lungul anilor, că m-am bucurat și mă bucur de relațiile foarte strânse pe care le-am dezvoltat cu mulți dintre dumneavoastră și sper ca și pe viitor să ținem aproape.
Copiii noștri au legat prietenii foarte frumoase, care sper să dureze și-o viață, lucru care mă bucură, de asemeni.
Vă doresc tuturor o vacanță liniștită, frumoasă, multe realizări, pe toate planurile și să ne revedem mereu cu drag și cu vești bune!!!Felicitări, dragi copii!
Felicitări, dragi profesori!
Felicitări, dragi părinți!
Paula Popescu, părinte
S – speranță, sinceritate
E – energie, entuziasm
B – bucurie, bunătate
SEB – o experiență ce continuă…
Vă mulțumesc!
Ana-Maria Wolf, absolventă 2015
Timp de 13 ani, SEB a însemnat pentru mine mai mult decât o școală – a fost a doua mea casă. Acolo am putut să-mi descopăr pasiunea pentru lumea teatrului, școala oferindu-mi, prin prisma cercului de teatru, ocazia să o pot explora în detaliu. Consider că mediul creat în SEB a fost esențial în formarea mea nu numai ca actor, dar și ca om. Valorile și modul de gândire dobândite în anii aceia de formare m-au ajutat cum să abordez provocările vieții. Le mulțumesc din suflet profesorilor, în special domnului profesor de teatru Cristian Negoescu, care m-au susținut încă din prima zi să-mi urmez visul.
Ana Pârvu, absolventă IBDP 2016
Să scrii despre SEB doar în câteva cuvinte este aproape imposibil. Un loc minunat, un mediu prietenos și oameni dedicați, unde copiii vin cu mare plăcere. În SEB se trăiește ca într-o mare familie, nu există bariera dintre profesori și elevi, deși respectul este pe primul loc. Aici elevii învață că profesorul poate să-ți fie prieten, o persoană pe care te poți baza mereu și de la care poți căpăta cele mai bune cunoștințe. Rezultatele deosebite obținute de elevi la examene, olimpiade și concursuri sunt cel mai bun exemplu.
Dotările sunt excelente, iar nivelul academic este foarte ridicat, deși orele de curs se desfășoară într-un mod relaxat, fără stres și fără presiune.
Elevii sunt încurajați să-și dezvolte pasiunile, să-și exprime personalitatea, cresc frumos și responsabili, având numai exemple pozitive în jurul lor.
SEB nu este doar o școală, este dovada că, acolo unde oamenii pun suflet și pasiune, lucruri minunate se întâmplă, zi după zi, generație după generație.
Felicitări pentru tot ceea ce faceți, pentru toți tinerii frumoși care s-au format aici și mult succes pentru toți cei care vor urma.
Georgiana Mihai, părinte
Apreciez accentul pus de Școala Europeană pe dezvoltarea abilităților și a valorilor individuale ale elevilor săi, prin implicarea acestora în activități școlare și extrașcolare personalizate. Cred că, pentru orice părinte preocupat de potențarea individualității copilului său, o instituție de învățământ care creează cadrul propice unei astfel de direcții este soluția optimă.
Mădălina Neagu, părinte
Fiul nostru cel mare, Luca, a absolvit Liceul “Școala Europeană București” în vara anului 2019, iar acum este student în Olanda, la una din cele mai prestigioase universități din Europa. Avem întreaga considerație pentru profesorii de la SEB care l-au ghidat, l-au sfătuit, orientat, ocrotit și … iubit pe Luca! Creativitatea, încrederea în forțele proprii, curiozitatea și perseverența i-au fost permanent stimulate pe parcursul școlii, permițându-i o evoluție foarte bună. Noi, ca părinți, nu am simțit “greutatea” pregătirii pentru examenele de bacalaureat sau pentru examenele de admitere la universitate. Acum suntem pe același drum cu Alex, fiul nostru mai mic, cu încrederea că aici, la SEB, este un mediu foarte bun pentru a clădi și modela omuleți tare frumoși!
Mihaela Pantea & family
Când îmi văd copilul care se duce și se întoarce fericit de la școală, când copilul meu își iubește profesorii, înseamnă că am făcut cea mai bună alegere atunci când am ales Școala Europeană București.
Andrei Sulyok, părinte
Sunt extrem de încântată de programul Internațional Business la Loughborough University! Profesorii prezintă materia aplicat și, până acum, am observat că știu multe datorită cursului de Business&Management de la IB. În special, la Financial Reporting, mă simt foarte încrezătoare pentru că am pus atât de mult accent pe capitolul de Finance în anul 2 IBDP. Vă mulțumesc încă o dată pentru cei doi ani de IB. Fără dumneavoastră, nu puteam veni atât de încrezătoare la facultate!
Maria Hotoboc, absolventa IBDP 2019
Pentru noi, SEB înseamnă valori sănătoase, atenție îndreptată către copii și către nevoile acestora, atât din punct de vedere academic, cât și emoțional, social și dezvoltare, în sens larg. De fiecare dată când am avut vreo situație referitoare la unul dintre copii, am găsit deschidere și soluții pentru rezolvare.
Familia N. – 3 copii,
În calitate de părinți extrem de preocupați de educația copilului nostru, am avut câteva criterii ferme pentru alegerea școlii. Primul criteriu s-a bazat pe rezultatele academice ale generațiilor elevilor care deja au absolvit clasa a VIII-a – aici, Școala Europeană a bifat foarte bine. Al doilea criteriu s-a bazat pe recomandări ale altor părinți – și aici am primit doar feedback la superlativ, iar al treilea criteriu, foarte important pentru noi, a fost dezvoltarea emoțională a copilului. Considerăm că este egal importantă dezvoltarea emoțională cu dezvoltarea academică, ca atare, a cântărit mult reasigurarea, din timpul interviului, că școala acordă multă importanță acestei laturi a dezvoltării copilului. Și lucrul acesta s-a probat ori de câte ori copilul meu s-a aflat într-o situație cu impact emoțional. Copiii sunt învățați să-și accepte toate emoțiile, să și le gestioneze pe cele negative, să accepte și să respecte emoțiile celorlalți copii, să rezolve conflictele cu cei din jur etc. Școala susține seminare pentru comportamentul de tip Bully, și pentru părinți, și pentru copii. Copiii au consiliul elevilor, sunt tratați cu respect de către cadrele didactice, iar părerilor lor contează.
Revenind la aspectul academic, școala respectă curricula românească (noi ne-am dorit școală românească, deoarece trăim în România), însă are multe metode alternative de predare, astfel încât copiii să asimileze și să stăpânească foarte bine multitudinea informațiilor. O metodă ar fi învățarea prin jocuri, fiind invitați să folosească o singură dată pe săptămână tableta/telefonul, la școală, pentru a accesa jocurile de învățare. Copiii sunt încurajați permanent să citească. Cercurile pe care școala le pune la dispoziția copiilor (opționalele de după ore), sunt în sprijinul trendului internațional de învățare STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Math).
Pe lângă toate cele de mai sus, copilul meu are învățătoarea pe care eu mi-aș fi dorit întotdeauna să o am: blândă, caldă, fermă când se impune, corectă și iubitoare. Și frumoasă pe deasupra.
Copilul nostru spune că școala este ca o tabără continuă pentru ea, ceea ce cred că spune tot, atâta timp cât rezultatele școlare sunt excelente.
Noi suntem foarte mulțumiți cu alegerea școlii, recomandăm cu căldură dacă aveți așteptări asemănătoare cu ale noastre.
Adela Grigoriu, părinte