Testimoniale

S – speranță, sinceritate

E – energie, entuziasm

B – bucurie, bunătate

SEB – o experiență ce continuă…

Vă mulțumesc!

Ana-Maria Wolf, absolventă 2015

Timp de 13 ani, SEB a însemnat pentru mine mai mult decât o școală – a fost a doua mea casă. Acolo am putut să-mi descopăr pasiunea pentru lumea teatrului, școala oferindu-mi, prin prisma cercului de teatru, ocazia să o pot explora în detaliu. Consider că mediul creat în SEB a fost esențial în formarea mea nu numai ca actor, dar și ca om. Valorile și modul de gândire dobândite în anii aceia de formare m-au ajutat cum să abordez provocările vieții. Le mulțumesc din suflet profesorilor, în special domnului profesor de teatru Cristian Negoescu, care m-au susținut încă din prima zi să-mi urmez visul.

Ana Pârvu, absolventă  IBDP 2016

Să scrii despre SEB doar în câteva cuvinte este aproape imposibil. Un loc minunat, un mediu prietenos și oameni dedicați, unde copiii vin cu mare plăcere. În SEB se trăiește ca într-o mare familie, nu există bariera dintre profesori și elevi, deși respectul este pe primul loc. Aici elevii învață că profesorul poate să-ți fie prieten, o persoană pe care te poți baza mereu și de la care poți căpăta cele mai bune cunoștințe. Rezultatele deosebite obținute de elevi la examene, olimpiade și concursuri sunt cel mai bun exemplu.

Dotările sunt excelente, iar nivelul academic este foarte ridicat, deși orele de curs se desfășoară într-un mod relaxat, fără stres și fără presiune.

Elevii sunt încurajați să-și dezvolte pasiunile, să-și exprime personalitatea, cresc frumos și responsabili, având numai exemple pozitive în jurul lor.

SEB nu este doar o școală, este dovada că, acolo unde oamenii pun suflet și pasiune, lucruri minunate se întâmplă, zi după zi, generație după generație.

Felicitări pentru tot ceea ce faceți, pentru toți tinerii frumoși care s-au format aici și mult succes pentru toți cei care vor urma.

Georgiana Mihai, părinte

Apreciez accentul pus de Școala Europeană pe dezvoltarea abilităților și a valorilor individuale ale elevilor săi, prin implicarea acestora în activități școlare și extrașcolare personalizate. Cred că, pentru orice părinte preocupat de potențarea individualității copilului său, o instituție de învățământ care creează cadrul propice unei astfel de direcții este soluția optimă.

              Mădălina Neagu, părinte

Fiul nostru cel mare, Luca, a absolvit Liceul “Școala Europeană București” în vara anului 2019, iar acum este student în Olanda, la una din cele mai prestigioase universități din Europa. Avem întreaga considerație pentru profesorii de la SEB care l-au ghidat, l-au sfătuit, orientat, ocrotit și … iubit pe Luca! Creativitatea, încrederea în forțele proprii, curiozitatea și perseverența i-au fost permanent stimulate pe parcursul școlii, permițându-i o evoluție foarte bună. Noi, ca părinți, nu am simțit “greutatea” pregătirii pentru examenele de bacalaureat sau pentru examenele de admitere la universitate. Acum suntem pe același drum cu Alex, fiul nostru mai mic, cu încrederea că aici, la SEB, este un mediu foarte bun pentru a clădi și modela omuleți tare frumoși!

            Mihaela Pantea & family

Când îmi văd copilul care se duce și se întoarce fericit de la școală, când copilul meu își iubește profesorii, înseamnă că am făcut cea mai bună alegere atunci când am ales Școala Europeană București.

              Andrei Sulyok, părinte

Sunt extrem de încântată de programul Internațional Business la Loughborough University! Profesorii prezintă materia aplicat și, până acum, am observat că știu multe datorită cursului de Business&Management de la IB. În special, la Financial Reporting, mă simt foarte încrezătoare pentru că am pus atât de mult accent pe capitolul de Finance în anul 2 IBDP. Vă mulțumesc încă o dată pentru cei doi ani de IB. Fără dumneavoastră, nu puteam veni atât de încrezătoare la facultate!

           Maria Hotoboc, absolventa IBDP 2019

Pentru noi, SEB înseamnă valori sănătoase, atenție îndreptată către copii și către nevoile acestora, atât din punct de vedere academic, cât și emoțional, social și dezvoltare, în sens larg. De fiecare dată când am avut vreo situație referitoare la unul dintre copii, am găsit deschidere și soluții pentru rezolvare. 

Familia N. – 3 copii,

În calitate de părinți extrem de preocupați de educația copilului nostru, am avut câteva criterii ferme pentru alegerea școlii. Primul criteriu s-a bazat pe rezultatele academice ale generațiilor elevilor care deja au absolvit clasa a VIII-a – aici, Școala Europeană a bifat foarte bine. Al doilea criteriu s-a bazat pe recomandări ale altor părinți – și aici am primit doar feedback la superlativ, iar al treilea criteriu, foarte important pentru noi, a fost dezvoltarea emoțională a copilului. Considerăm că este egal importantă dezvoltarea emoțională cu dezvoltarea academică, ca atare, a cântărit mult reasigurarea, din timpul interviului, că școala acordă multă importanță acestei laturi a dezvoltării copilului. Și lucrul acesta s-a probat ori de câte ori copilul meu s-a aflat într-o situație cu impact emoțional. Copiii sunt învățați să-și accepte toate emoțiile, să și le gestioneze pe cele negative, să accepte și să respecte emoțiile celorlalți copii, să rezolve conflictele cu cei din jur etc. Școala susține seminare pentru comportamentul de tip Bully, și pentru părinți, și pentru copii. Copiii au consiliul elevilor, sunt tratați cu respect de către cadrele didactice, iar părerilor lor contează.

Revenind la aspectul academic, școala respectă curricula românească (noi ne-am dorit școală românească, deoarece trăim în România), însă are multe metode alternative de predare, astfel încât copiii să asimileze și să stăpânească foarte bine multitudinea informațiilor. O metodă ar fi învățarea prin jocuri, fiind invitați să folosească o singură dată pe săptămână tableta/telefonul, la școală, pentru a accesa jocurile de învățare. Copiii sunt încurajați permanent să citească. Cercurile pe care școala le pune la dispoziția copiilor (opționalele de după ore), sunt în sprijinul trendului internațional de  învățare STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Math). 

Pe lângă toate cele de mai sus, copilul meu are învățătoarea pe care eu mi-aș fi dorit întotdeauna să o am: blândă, caldă, fermă când se impune, corectă și iubitoare. Și frumoasă pe deasupra.

Copilul nostru spune că școala este ca o tabără continuă pentru ea, ceea ce cred că spune tot, atâta timp cât rezultatele școlare sunt excelente.

Noi suntem foarte mulțumiți cu alegerea școlii, recomandăm cu căldură dacă aveți așteptări asemănătoare cu ale noastre.

              Adela Grigoriu, părinte