“AD ASTRA PER ASPERA” – SENECA
(căci cerul este al oamenilor liberi, care n-au renunțat să viseze…)
La Școala Europeană București găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți urma drumul printr-o lume aflată într-o continuă schimbare. Aici poți veni cu visurile tale, poți să privești cu încredere spre stele, iar împreună vom deprinde drumul către ele!
Misiune:
Şcoala Europeană Bucureşti, folosind strategii didactice potrivite pentru a determina o învăţare de calitate, îşi propune să formeze un copil deschis, atent cu și la cei din jur, curios, reflexiv, îndrăzneț, informat, principial și, nu în ultimul rând, onest, comunicativ și creativ care, pe lângă conținuturi și informații, achiziționează tehnici de documentare și de cercetare valabile în orice context socio-cultural și abilități de comunicare și de lucru în echipă utile în orice domeniu de activitate, toate acestea făcându-l să fie capabil să-și urmeze visurile, să devină creatorul propriului său drum, să-și folosească imaginația pentru a schimba lumea din jurul său și pe sine odată cu ea.
Viziune:
Școala Europeană București este locul în care copiii, părinții și profesorii devin membri ai unei comunități, parteneri de încredere într-un proces educativ temeinic și de durată, care urmărește formarea unui individ pregătit și adaptat socio-profesional care, pe lângă bagajul de cunoștințe teoretice, părăsește școala și cu un set de valori și atitudini care să-i dea posibilitatea să se adapteze permanent la societatea actuală, aflată într-o continuă schimbare. Aici se creează contexte în care elevul poate să-și descopere unicitatea bazându-se pe o profundă cunoaștere a lumii în care trăiește, să-și urmeze visurile și să acționeze în armonie cu el însuși și cu tot ceea ce îl înconjoară, pentru a deveni omul complex, adaptabil în orice situație, capabil să colaboreze și să lucreze în echipă, cunoscându-și capacitățile și valoarea, dar fiind totodată capabil să recunoască valoarea și capacitățile celorlalți, promovând valori si practici democratice într-o lume a toleranței, a adevărului și a respectului reciproc.
Valori si atitudini:
Onestitate față de sine – Acceptare – Atitudine proactivă
Comunicare cu cei din jur – Înțelegere – Încredere
Creativitate într-o lume a cărei limită e cerul – Perseverență – Libertate
„Omul cât trăiește învață” nu este doar un proverb, ci principiul de bază al vieții. Omul învățat nu este un produs, ci un proces permanent de dobândire a complexității. Omul complex este dispus să se privească în orice secundă în oglindă cu onestitate, să-și recunoască și să-și accepte atât punctele tari, cât și pe cele slabe, are o atitudine proactivă față de sine, are încredere în sine, astfel încât să poată să se comunice și să comunice cu cei din jur, este înțelegător și perseverent, urmându-și în permanență visurile, descoperind atributele propriei unicități și asumându-și libertatea de a crea, schimbând lumea și pe el odată cu ea.