Dăruind vei dobândi

20 December 2019

În acest an, elevii Liceului Teoretic „Şcoala Europeană Bucureşti” şi-au exprimat dorinţa de a deveni Moș Crăciun pentru alți copii ale căror nevoi și dorințe nu se împlinesc la fel de ușor.

Au ales să fie alături de copiii de la Școala Primară CONIL, în cadrul campaniei lansate de aceștia „Fii Moș Crăciun pentru un copil special!”.
Pentru ca magia să funcționeze, fiecare a venit cu daruri: hăinuţe, dulciuri, cărţi, rechizite, jucării, jocuri, lucruri create chiar de ei, frumos împachetate, împreună cu o felicitare! Cabinetul de consiliere a devenit neîncăpător.

Însă partea cea mai frumoasă a fost aceea de a contribui cu sufletul. Atunci când copiii au știut că fiecare cadou va ajunge la un anume copil, au avut nevoie să afle lucruri în plus: câți ani are, ce pasiuni dezvoltă, cu cine și cum își petrece timpul? Atunci cadourile nu au mai fost unele oarecare, ci au fost daruri de suflet pentru care s-au implicat toți copiii.

Emoția a crescut și mai mult în ziua în care darurile pregătite cu atâta drag ajungeau la destinatarii săi. Mesageri ai lui Moș Crăciun, spiridușii de la SEB au pășit emoționați pragul Școlii Primare CONIL. Au aflat că vor întâlni acolo copii minunați, copii extraordinari, dar care, spre deosebire de ei, aveau nevoie de o atenție sporită.

Surpriza a fost mare și pentru primitori, dar și pentru dăruitori. Primii mulțumeau fie pentru căluțul de lemn, fie pentru chitara primită în dar, alții pentru păpușa cu codițe sau pentru cutia cu bomboane. Cei din urmă au trăit emoția materializării într-un chip real al celor pe care doar și l-au imaginat atunci când pregăteau cadoul. Iar cei mari s-au bucurat de bucuria tuturor.

La final, și copiii Școlii Europene au fost răsplătiți cu atenții pregătite de gazde.

A fost o experiență de învățare autentică. Toți am învățat lecția generozității, a acceptării, a sprijinului în comunitate.

Sărbători binecuvântate!

#updates

Poftiți la dans!

Feb, 5Balul Bobocilor SEB 2020

Citi-Thor

Ian, 14Cititul te face Nemuritor!

Întâlniri cu autori

Ian, 22Autoarea Alis Popa la SEB

toate noutatile
#cafeteria

Alegerea noastră zilnică pentru un meniu delicios și echilibrat.

consultă meniul
MagiCamp

The IB Diploma Programme

The International Baccalaureate's Diploma Programme (DP) is a two-year academically challenging programme designed to meet the educational requirements of students between the ages of 16 and 18.

find more