Liceu IB / Evaluare

Evaluarea în cadrul Programului de Diplomă IB

În IB, elevii sunt evaluați pe o scară de la 1 la 7. Cu toate acestea, notele nu sunt singura modalitate de a da feedback elevilor IB. Abordarea personală, care este foarte apreciată și la Școala Europeană București, este și mai importantă. Elevii vor primi feedback verbal sau scris de la profesori pentru fiecare lucrare/cercetare/demers individual, ceea ce îi ajută să crească și să învețe din greșelile lor.

Elevii susțin examene scrise la sfârșitul programului, care sunt notate de examinatori IB externi. De asemenea, finalizează sarcini de evaluare în școală, care sunt fie notate de profesorii SEB, apoi moderate de moderatori externi, fie trimise direct la examinatori externi.

Diploma se acordă elevilor care obțin cel puțin 24 de puncte, sub rezerva anumitor niveluri minime de performanță pe întregul program și a participării satisfăcătoare la programul CAS, cerință obligatorie pentru obținerea diplomei IB. De asemenea, este foarte important să se știe că elevii trebuie să dobândească minimum 12 puncte de la materiile studiate la nivel avansat (HL) pentru a putea fi acordată Diploma.

Cel mai mare punctaj care poate fi obținut de un absolvent IB în cadrul Programului de Diplomă este de 45 de puncte.