Prima săptămână online

24 March 2020

Abia așteptam să scriu despre noua experiență, aceea a școlii în mediul online. E o experiență nouă pentru toți.

Profesorii învață să organizeze conținuturi într-un format nou, pe care elevii să-l poată accesa din confortul de acasă. „Confortul” poate nu e cel mai potrivit cuvânt, având în vedere contextul care a generat această situație, însă feedbackurile primite de la copii ne-au arătat că, prin felul în care s-au organizat, profesorii au reușit să facă din acest proces unul confortabil, un proces care să asigure bunul mers al învățării. „Vă mulțumim tuturor, profesori adevărați din cancelaria virtuală, pentru efortul și implicarea de care ați dat dovadă. Prin ceea ce ați reușit să faceți fiecare dintre voi, școala a rămas deschisă.” (conducerea școlii)

Și pentru elevi e nou. Chiar dacă sunt experți în utilizarea device-urilor, au avut nevoie să se adapteze sistemului propus: Zoom, Cod of Talent, Google Classroom, ascultă, citește, ignoră zgomotele din casă, descarcă, rezolvă, fotografiază, filmează, încarcă, descâlcește, împărtășește… Și lista ar putea continua.

Pentru părinți, cu siguranță ceva nou. Pe lângă toate schimbările, job online, cumpărături cu mască, se pare că părinții au de învățat, la rândul lor, să utilizeze toate aplicațiile. Cu siguranță nu le-a fost greu cu așa profesori (a se citi „copiii experți în gadgeturi”).

Cum spuneam, abia așteptam să scriu despre această săptămână. Dar, ce să vezi, au scris mai bine beneficiarii, așa că, în cele ce urmează, veți vedea săptămâna prin ochii copiilor.

„A trecut o săptămână de când învățăm online. Mie această idee adusă de profesori mi se pare una fantastică! Am ajuns mai departe cu ceea ce începusem la școală, colaborăm cu toții la orele interactive cu profesorii și ne distrăm făcând misiunile pe care aceștia ni le dau. Chiar dacă suntem în alt spațiu, asta nu contează. Poate acasă ești obișnuit să faci teme doar în weekend, dar nimeni nu stă cu un lucru prea mult timp. Eu sper, totuși, ca acest virus care se răspândește să nu mai fie și ca noi să ne întoarcem sănătoși și bucuroși la școală!😄” (Diana, IV)

„Prima săptămână de școală online a fost foarte distractivă. Am fost online cu Doamna și mi-a plăcut mult. De asemenea, m-am bucurat că mi-am văzut colegii în fiecare zi. Am învățat despre Afiș, Împărțire și Baby Animals. Totuși, îmi lipsește școala deoarece acolo îmi văd colegii și mă joc cu ei, o văd pe Doamna și învăț mai multe lucruri decât în online.” (Mark, II)

„A fost amuzant, dar nu foarte usor. Am reusit  ne acomodăm destul de bine, după părerea mea. Colegii au fost minunați, ca de obicei, la fel ca și profesorii. Sunt foarte fericit că am reușit să le văd fețele tuturor, chiar și în cadrul online.” (Șerban, IV)

„Îmi place școala online, deși în anumite zile îmi este greu să mă concentrez așa cum o făceam la școală. Îmi este dor de glumele și jocurile pe care le făceam împreună în clasă.❤️❤️” (Sara, II)

„A fost și un pic greu să mă obișnuiesc cu școala online și a mai fost greu să stau atât în casă.” (Sebastian, II)

„Mi s-a părut interesantă săptămâna deoarece nu am mai lucrat prin acest mod de învățare până acum. Prima oară când am intrat pe ZOOM și pe CODE OF TALENT, mi s-a părut greu, dar, ușor, ușor, m-am acomodat cu totul și a început să mi se pară interesant. ESTE O EXPERIENȚĂ  FRUMOASĂ!!!!! 👍👍👍👍👍👍👍” (Sophia, IV)

„Îmi mai place pentru că am învățat să folosesc tableta, să încarc temele, să văd punctajele mele și sfaturile Doamnei Învățătoare. Îmi mai place pentru că nu mai merg 10 km cu mașina până la școală, ci fac 3 metri până la birou. Acum, la engleză înțeleg mai ușor ce e de făcut și îmi place mult. UAU! CE MINUNATĂ E ȘCOALA ONLINE!!!” (Victor, II)

„Este mult mai antrenant și ne provoacă să ne îmbunătățim abilitățile tehnologice! 💻⌨🖱📱 ÎMI PLACE FOARTE MULT!😉😆” (Mara, IV)

„Este amuzant deoarece, atunci când rezolvăm o misiune fără greșeală, primim medalii.” (Ariana, IV)

„Îmi place să fac școala pe device-uri și să-mi fac temele (misiunile) pe o platformă electronică. Îmi place că nu mai trebuie să merg până la școală și că pot să mă trezesc mai târziu.” (Filip, IV)

„Acum frățiorul meu mai mic îi cunoaște mai bine pe colegii mei. Aș vrea să continue așa, deși nu îmi place să fac teme singură. De asemenea, îmi e dor de colegii mei și de doamna.” (Erica, II)

„Această săptămână a fost minunată pentru că mi-am văzut doamna și colegii, dar nu mi-a plăcut că nu am putut să-i văd față-n față și pentru că nu am putut să mă joc cu prietenii mei. Dar mă bucur că pot sa-i văd măcar online.” (Alma, IV)

„Totuși, m-a deranjat foarte mult faptul că nu pot petrece pauzele cu colegii mei în persoană. A-i vedea electronic este foarte diferit de a-i vedea în persoană. În afară de a ne juca pe consolă, nu mai putem interacționa deloc unul cu celălalt.” (Matei, IV)

„Îmi place, chiar dacă îmi este dor să stau cu colegii și să ne jucăm în pauze. Este interesant și îmi place faptul că este interactiv.” (Miruna, IV)

„Parcă am învățat mai mult decât la școală.” (Teo, IV)

„Și abia aștept să lucrez mai multe zile pe platforma aceasta!” (Filip, IV)

„A fost o experiență plăcută. Le mulțumesc învățătorilor, dar și oamenilor care s-au implicat în această aplicație. A fost mai greu să ne concentram, dar ne-am descurcat.” (Irina, IV)

„Apreciez foarte mult efortul profesorilor, la fel și misiunile care au mereu ceva interesant în ele. Cu tot ce se întâmplă în jur, profesorii dau dovadă de muncă grea! Mi se pare că ați stabilit bine programul pentru că orele se termină la 12 ◉‿◉. Doresc să ne vedem cât mai curând și cu bine(◍•ᴗ•◍).” (Sabina, IV)

„Le mulțumesc profesorilor care depun efort și, în special, doamnei învățătoare pentru  lucrurile noi pe care le învățăm!” (Sasha, II)

„Dragi colegi si profesori,

Pentru mine, această săptămână a fost una total diferită. Mi-am imaginat că va fi un fel de vacanță, dar nu a fost așa. M-am trezit în fiecare dimineață, îmi alegeam hainele, îmi pregăteam cărțile, caietele și apoi începeam aventura cu doamna sau Teacher.

Concluzia mea este că, deși îmi place să lucrez pe laptop, nu se compară cu venitul la școală. Mi-e dor de colegi, de profesori și de aerul curat din pauza mare!

Cu drag,

Theea” (II)

„Pentru mine, această săptămână a fost plină de schimbări. În ultima perioadă am încercat foarte multe lucruri noi și am învățat să apreciez fiecare clipă din viața mea.” (Oana, IV)

„Cred că ne-am descurcat bine. Am speranța că vom fi din ce în ce mai buni și că vom începe săptămâna cu forțe proaspete. E o ocazie, poate, să aprofundăm mai bine și în liniște ce învățăm. Și să fim optimiști, vom fi bine!” (Constantin, IV)

Deși schimbările ne solicită pe toți, părinții s-au acomodat și ei cu școala de acasă și, în plus, își fac timp să mulțumească profesorilor.

„Dorim să vă mulțumim tare mult pentru mobilizare, și dumneavoastră, și tuturor profesorilor.

Știm că zilele acestea nu sunt tocmai ușoare, cu atât mai mult apreciem efortul pe care îl faceți, în a îi ține pe copii conectați și ocupați.”

Cu respect și gratitudine,

Miruna și Sorin Smeureanu

„Vă mulțumim și felicitări pentru buna gospodărire a școlii.

Vă mulțumim că ați adus profesorii în casele noastre.”

Oana Ciornei

 „Vă mulțumim foarte mult pentru tot, echipă de oameni buni și frumoși!”

Fam. Pencea

#updates

#stamacasa

mar, 24Școala online

La școală,

Mar, 17dar nu rămânem acolo

Atenție!

Mar, 17Informații de interes

Miresme

Feb, 26Semne de primăvară

toate noutatile
#cafeteria

Alegerea noastră zilnică pentru un meniu delicios și echilibrat.

consultă meniul
MagiCamp

The IB Diploma Programme

The International Baccalaureate's Diploma Programme (DP) is a two-year academically challenging programme designed to meet the educational requirements of students between the ages of 16 and 18.

find more