Campania Umanitara SEB

23 December 2018

A devenit o tradiție în Școala Europeană București ca, în primul semestru, să desfășurăm activități care au ca scop strângerea de fonduri pentru cazuri umanitare. Anul acesta, campania noastră a cuprins mai multe evenimente: Carnavalul de toamnă, Târgul de Crăciun, Târgurile organizate de elevii de gimnaziu și liceu, Serata Muzicală de Crăciun și Albumul SEB dedicat Centenarului României. Toate aceste acțiuni caritabile urmăresc atât stângerea de fonduri pentru persoanele aflate în dificultate, cât și educarea elevilor în spiritul grijii față de cei din jur.

Prin efortul întregii comunități SEB, a fost strânsă suma de 106 486 lei, sumă ce a fost donată următoarelor cazuri umanitare:

  • Andreea Bianca Zidaru (o tânară în varstă de 20 de ani, care în urmă cu câteva luni, la scurt timp dupa terminarea liceului, a fost diagnosticată culeucemie acută limfoblastică. Andreea este internată, din luna martie, la secția de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina, împreună cu mama ei);
  • Porfir Triboi (un băiețel diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, care se află deja în tratament la Clermont Ferrand, Franța, la Spitalul Universitar Estaing);
  • Asociația de Binefacere Sfânta Justina- Mănăstirea Mărcuș, județul Covasna, unde Maica Serafima îngrijește fetițe abandonate în maternitate;
  • Proiectul “The Smile” inițiat de elevi din mai multe licee din București pentru dotarea cu aparatură medicală a Secției de Oncologie – Pediatrie a spitalului Fundeni

Întrucât recunoștința celor pe care am reușit să îi ajutăm împreună ne-a emoționat, ne dorim să împărtășim tuturor bucuria pe care o primim înapoi de fiecare dată când dăruim:

“La mulți ani voua, români cu suflet mare, investitori în educația, învățământul din Europa! Mai exact, în educația lui Porfir. Banii primiți de la voi au venit, ca și anul trecut, ca de undeva, aduși de niște îngeri și am putut plăti taxa școlară pentru Porfir. Mama lui Porfir nu putea acoperi nici măcar o parte a taxei și se gândea că, în cazul acesta, va fi nevoită să-l retragă pe Porfir de la colegiul în care nu numai că s-a integrat foarte bine și și-a găsit colegi/prieteni români dar, după o lună de școală, a fost trecut într-o clasă superioară, respectiv în clasa a 2-a. (mesajul primit de la bunica lui Porfir Triboi, băiețelul bolnav de leucemie, care se află în Franța la tratament)

“Nu am cuvinte să vă mulțumesc. Contează extraordinar de mult acest ajutor. E peste așteptările noastre. Vă mulțumim pentru încrederea acordată. Să ne auzim cu bine!”
(mesajul primit de la mama Andreei, fata bolnavă de leucemie)

Maica Stareță Serafima, de la Asociația de Binefacere “Sfânta Iustina”, Mănăstirea Mărcuș, ne consideră îngerii ei păzitori. Ne transmite tuturor mulțumiri și ne urează un An Nou binecuvântat!

Vă mulțumim că ne sunteți mereu alături!
Împreună, îi învățăm pe copiii noștri lecția generozității și a umanității.

The IB Diploma Programme

The International Baccalaureate's Diploma Programme (DP) is a two-year academically challenging programme designed to meet the educational requirements of students between the ages of 16 and 18.

find more