Întâlniri cu autori – autoarea Alis Popa la SEB

23 January 2020
Cine este autorul? Ce-i place? Care sunt cărțile lui preferate? Cum ia naștere o carte?
Pentru a răspunde la întrebările copiilor, Liceul Teoretic „Școala Europeană București”, în colaborare cu Editura Arthur, organizează o serie de întâlniri cu autori. La gimnaziu, activitățile au debutat marți, 21 ianuarie 2020, cu vizita autoarei romanului „Secretele gunoaielor” (Trofeul Arthur 2019), d-na Alis Popa.
Astfel, elevii din clasele a V-a și a VI-a au aflat cum se scriu cărțile, în general, ce îl inspiră pe autor,  cum a început să scrie, care sunt autorii sau lecturile sale preferate. Momentele de lectură au fost incitante, au provocat discuții și dezbateri despre subiectul inedit al romanului (secretele din lumea gunoaielor). Elevii au intrat în pielea protagoniștilor (Daria și Leo) și au făcut predicții cu privire la acțiunile lor viitoare.
În final, au descoperit că autorul nu este doar un nume scris pe-o carte, ci și cel cel care ne poate deschide porțile lumii textului literar.
#updates

#stamacasa

mar, 24Școala online

La școală,

Mar, 17dar nu rămânem acolo

Atenție!

Mar, 17Informații de interes

Miresme

Feb, 26Semne de primăvară

toate noutatile
#cafeteria

Alegerea noastră zilnică pentru un meniu delicios și echilibrat.

consultă meniul
MagiCamp

The IB Diploma Programme

The International Baccalaureate's Diploma Programme (DP) is a two-year academically challenging programme designed to meet the educational requirements of students between the ages of 16 and 18.

find more