Înscrierile la clasa pregătitoare sunt în toi

22 January 2020

În ultima perioadă școala a fost observată de ochi mari și curioși ai unor viitori școlari care, ieșiți din lumea deja știută a grădiniței, voiau să afle, împreună cu părinții lor, cum e șă fii elev al clasei pregătitoare la Școala Europeană București. După fiecare ușă răspundeau ochii voioși ai celor care deja au făcut primii pași în școală sau care, în scurt timp, vor trece la nivelul următor, gimnaziul.

E forfotă pentru că au început deja înscrierile la clasa pregătitoare. Însă ce înseamnă „clasa pregătitoare”? Suntem pregătiți pentru ea sau vom fi surprinși de lucruri neașteptate?

Cel mai nimerit e să-i întrebăm pe cei care sunt deja la jumătatea drumului prin clasa pregătitoare.

„Când vin dimineața îmi place că sala e însorită și decorată.”

(Ioana)

„Aici ne facem foarte, foarte mulți prieteni… Sunt bucuroasă că învăț tot mai multe lucruri noi. Uneori mi se pare că e greu, dar după puțin timp îmi dau seama că e ușor.”

(Maria)

„Învățăm multe lucruri, dar ne și distrăm.”

(Alexia)

„Avem ore la care nu m-aș fi gândit: teatru, germană, dezvoltare personală.”

(Iani)

Sunt câteva motive pentru care elevii claselor pregătitoare vin cu entuziasm. Dar ce spun părinții?

„După finalizarea primului semestru, coroborând analiza premergătoare alegerii școlii pentru fiul nostru, care recunosc că a avut ca filtru principal rezultatele la examenele naționale,  activitățile întreprinse încă de la începerea școlii și, mai ales, bucuria și deschiderea copilului de a merge la această școală și de a-și întâlni dascălii și colegii, pot să declar că am făcut cea mai bună alegere, venind la Școala Europeană București. Mi s-a confirmat faptul că aici se urmăreşte dezvoltarea copiilor din punct de vedere holistic, punându-se accent pe abilităţile fiecăruia în parte, copiii dezvoltându-se armonios, atât cognitiv, cât și social. Meritele principale sunt ale cadrelor didactice, care, cu foarte mult profesionalism și dăruire, își ating obiectivele propuse, având un impact deosebit asupra elevilor. Sunt încrezătoare că aici, la Școala Europeană București, copiii nostri vor fi în permanență încurajați nu doar să-și construiască un set de valori solide ce pot constitui baza deciziilor lor în viață, ci și să-și dezvolte potențialul și să-și atingă visele.”

(Andreea Cosma, mama unui copil din clasa pregătitoare).

În perioada următoare ne vom lăsa descoperiți de ochii plini de curiozotate ai copiilor care vin să se înscrie în clasa pregătitoare și ne vom încărca de energia și optimismul lor. Poarta e larg deschisă și altor curioși. Vă așteptăm cu drag!

#updates

#stamacasa

mar, 24Școala online

La școală,

Mar, 17dar nu rămânem acolo

Atenție!

Mar, 17Informații de interes

Miresme

Feb, 26Semne de primăvară

toate noutatile
#cafeteria

Alegerea noastră zilnică pentru un meniu delicios și echilibrat.

consultă meniul
MagiCamp

The IB Diploma Programme

The International Baccalaureate's Diploma Programme (DP) is a two-year academically challenging programme designed to meet the educational requirements of students between the ages of 16 and 18.

find more