Zilele Limbilor Europene la SEB
A sărbători Ziua Europeană a Limbilor la Școala Europeană București este deja o tradiție. Ca și în anii anteriori, liceenii au pregătit cu mare atenție acest eveniment, coordonați fiind de profesorii lor.
Astfel, elevii au venit în contact cu aspecte mai puțin cunoscute ale limbilor română, franceză, spaniolă, germană și latină, au descoperit obiceiuri și tradiții ale acestor țări, au participat la ateliere de comunicare, totul într-o atmosferă de joc și de de învățare în același timp.
Evenimentul a început cu un spectacol de teatru mult așteptat, “Reverse Babel", care a reușit să sintetizeze esența acestei zile- într-o lume a diversității lingvistice, este necesar să învățăm una sau mai multe limbi străine, cum la fel de necesar este să ne păstrăm identitatea.
În continuare, elevii au participat la o serie de ateliere lingvistice și de comunicare care au avut rolul de a-i iniția în studiul unor noi limbi străine, dar și de a le dezvolta latura artistică sau capacitatea de comunicare.
Limba și literatura română
Prof. Adelina Zamfir
- Limba română- mofturi, nazuri, fandoseli
- Limba de se-mpleticește, după ZEL se lămurește
- Detectivii ZELoși
Prof. Andreia Dosaru- „Întoarcere în timp” („Pe urmele bunicilor”, „Fii creativ!”, „Să ne jucăm”)
Prof. Georgiana Stoica- „Gramatica prin joc și teatru”
Prof. Radu Petrescu- „Un KahootZEL…”
Prof. Rodica Nicolae- „Încurcături de limbă”
Limba latină
Prof. Veronica Guțescu
- Cuvinte din țări latine
- Ghicește cine/ce este
Limba spaniolă
Prof. Ada Bogliș – Las lenguas de España
Prof. Silvia Petcu – Cultura y civilización españolas
Limba germană
Prof. Florentina Popescu- Reisende durch Europa
Prof. Ingrid Drăgan
- Deutsch: damals vs heute
- Deutsche Sprache, tolle Sprache
Limba franceză
Prof. Lavinia Pavel
- Découvre la France!
- Filles vs garçons
Prof. Loredana Pană
- La BD en classe de FLE
- La carte postale
Comunicare – Prof. Bianca Savu
Ce a reprezentat ZEL pentru noi? Pe de-o parte, am aflat că studiul limbilor străine ne poate aduce multe avantaje, precum capacitatea de a comunica, de a ne înțelege cu ceilalți, de a ne integra. Pe de altă parte, am conștientizat importanța, valoarea propriei limbi.
Pe scurt, ZEL a însemnat COMUNICARE, AMBIȚIE, CUNOAȘTERE, DISTRACȚIE, ÎNȚELEGERE, DIVERSITATE, DESCOPERIRE, ÎNVĂȚAREA LIMBILOR STRĂINE, MÂNDRIA DE A FI ROMÂN.
Mulțumim profesorilor de limba română și de limbi străine, doamnei profesoare de logică și domnului profesor de teatru care au sprijinit acest eveniment ce a deschis seria activităților SEB din acest an școlar.
Prof. Georgiana Stoica