Mândri de voi!
În această primăvară, au înflorit la SEB rezultate extraordinare. Elevii noștri au participat cu încredere la concursurile pe discipline și s-au întors cu recunoașterea efortului depus, a pasiunii urmate cu sprijinul profesorilor dedicați ai școlii.
Ne mândrim cu toate aceste rezultate și fără să conteze numaidecât ordinea în care îi prezentăm și îi felicităm pe cei merituoși, lăsăm aici dovada victoriilor lor.
Profesorii catedrei de limba și literatura română, prof. Rodica Nicolae, prof. Adelina Zamfir, prof. Andreia Dosaru,prof. Dana Bălășcan, prof. Georgiana Stoica, prof. Radu Petrescu, au adunat în palmares o mulțime de rezultate frumoase, poate și ca urmare a faptului că au participat cu elevii lor la trei concursuri de profil: Olimpiada de Limba Română, Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” și Olimpiada de Lingvistică.
Și, pentru că, în SEB, limba engleză se bucură de atenție specială, fiindu-i alocate un număr mai mare de ore, era de așteptat ca elevii să fi obținut rezultate extraordinare la Olimpiada de Limba Engleză, având tot suportul profesorilor catedrei de limba engleză, prof. Cătălina Buicescu, prof. Ana Gheorghiceanu, prof. Alina Damian, prof. Irina Bărburiceanu, prof. Ana-Maria Obezaru, prof. Cristiana Cristea.
Faptul că limba engleză pare a avea un statut special, nu înseamnă că studiul celorlalte limbi străine moderne este neglijat. Drept dovadă, prof. Loredana Pană, prof. Lavinia Pavel, prof. Ada Bogliș, prof. Silvia Petcu, prof. Florentina Popescu și prof. Ingrid Drăgan au obținut rezultate grozave la Olimpiada de Limba Franceză, la Olimpiada de Limba Spaniolă și la Olimpiada de Limba Germană. Și, dacă vă imaginați că doar la limbile moderne elevii SEB obțin rezultate foarte bune, Iată că și limbile vechi stârnesc pasiuni. Cu siguranță prof. Veronica Guțescu joacă un rol important în trezirea pasiunii pentru Limba Latină, ca, de altfel, și pentru Religie.
Și zona științelor este una în care elevii manifestă interes, dedicând timp și pasiune. Fie că vorbim de Concursul de Chimie „Lazăr Edeleanu”, de Olimpiada de Matematică sau de Olimpiada de Informatică, rezultatele confirmă că există pasiune. Alături de prof. Violeta Șandru sau de profesorii catedrei de matematică (și nu numai) – prof. Laura Voicu, înv. Ileana Vâlvoi, prof. Ionuț Șerban, prof. Varvara Lupașcu – sau prof. Mariana Ciobanu, elevii s-au întrecut pe ei și au făcut onoare școlii.
Toate aceste rezultate au adus în cazul unora dintre elevii SEB și calificarea la etapa națională a concursurilor pe discipline:
- Maya Timofti, 5B – calificată la Olimpiada Națională „Lectura ca Abilitate de Viață”;
- Răzvan Drăgan, 5B – calificat la Olimpiada Națională de Matematică;
- Mara Cocoș, 7C – calificată la Olimpiada Națională de Limba spaniolă;
- Remus Serediuc, 7B – la Olimpiada Națională de Limba latină și la Olimpiada Națională de Limba engleză;
- Dan Titirez, 7C – calificat la Concursul Național de Chimie „Lazăr Edeleanu";
- Catinca Radu, 7C – calificată la Olimpiada Națională de Limba spaniolă;
- Mara Botezatu, 8B – calificată la Olimpiada Națională de Limba engleză;
- Paula Stoica, 8C – calificată la Concursul Național de Chimie „Lazăr Edeleanu";
- Ema Vâlvoi, 8C – calificată la Concursul Național de Chimie „Lazăr Edeleanu";
- Sara Trifu, 9B – calificată la Olimpiada Națională de Limba germană;
- Victor Dinu, 10B – calificat la Concursul Național de Chimie „Lazăr Edeleanu";
- Traian Danciu, 4C – Medalie de aur la Olimpiada Națională de Informatică.
Despre Traian Danciu din clasa a IV-a C se impune să povestim mai mult. După ce ne încântase cu rezultatele extraordinare obținute la Olimpiada de Matematică la care a participat alături de elevii de clasa a V-a, ne-a surprins apoi în cel mai frumos mod posibil, aducând la SEB Medalia de aur și Premiul I de la Olimpiada Națională de Informatică unde, de asemenea, a concurat tot cu elevi mai mari decât el cu un an! Și, de ca și cum surpriza nu era suficient de mare, imediat după olimpiadă, Traian a participat la proba de baraj pentru calificarea în Lotul Național Olimpic la Informatică. Subiectele, deși au fost unele comune pentru toți elevii claselor V – VIII, nu l-au pus în încurcătură pe Traian. Astfel, el va reprezenta România la Balcaniadă și la concursurile internaționale de informatică.
Îi felicităm pe toți, elevi și profesori, și le dorim succes în continuare!