În zbor către stele
Fiecare an cu care crește Școala Europeană București confirmă ceea ce Seneca spunea cu niște mii de ani în urmă: Ad astra per aspera.
Tocmai pentru că drumul spre stele e presărat cu asperități, misiunea SEB este aceea de a oferi elevilor instrumente cu care să-și netezească potecile. Astfel, activitățile sunt proiectate nu doar pentru a răspunde cerințelor programei școlare, dar și pentru a forma la elevi abilitățile care să le permită adaptarea cu ușurință la o societate într-o continuă transformare.
În acest an școlar, profesorii Cabinetului de consiliere au preluat inițiativa de a pune sub lupă câteva dintre instrumentele cu puteri magice și, pentru a fi folosite cu succes de elevii claselor primare, profesorii consilieri Liliana Alexandri, Irina Ducu și Paula Irimia, le-au transformat în subiecte ale unor proiecte care au fost prezentate în cadrul seriei de evenimente dedicate aniversării a 20 de ani de SEB.
La clasele pregătitoare, elevii au descoperit cât de importantă este autonomia și au identificat situații în care aceasta le este de folos.
Pentru elevii caselor I, a devenit tot mai limpede că suntem unici și că tocmai acest lucru face ca relațiile între oameni să fie vii. Unicitatea dă farmec lumii în care trăim și face ca fiecare dintre noi să aibă o contribuție valoroasă în cadrul comunității din care face parte.
Fără să fi fost vreun secret, elevii claselor a II-a și-au reconfirmat faptul că, la drum, mergând singur poți ajunge repede, dar mergând împreună poți ajunge departe. Colaborarea este element-cheie în dezvoltarea noastră, deci merita să devină personajul principal al proiectului.
Ceea ce, pentru elevii din clasa a III-a, însemna, poate, să știi să-i critici mai bine alții s-a dovedit a fi exact contrariul. Gândirea critică este abilitatea care ne permite să selectăm informațiile, filtrându-le printr-o sită proprie, în baza experiențelor personale, trecându-le printr-un proces de analiză.
Și, avându-le pe toate acestea, cu perseverență, poți ajunge la stele, lucru explicat pe larg de elevii claselor a IV-a, în cadrul prezentării proiectului lor.
Toate acestea au fost minunat ilustrate și prin desenele prezentate în cadrul vernisajului „Ad astra per aspera” pe care le puteți revedea aici.
Felicitări, copii! Să aveți zbor lin în împlinirea visurilor voastre!
Mulțumim profesorilor Cabinetului de consiliere pentru mâna mereu întinsă, pentru inima deschisă!