Scoala
Europeana
Bucuresti

  MENU

Postat la:

Examenele Cambridge se vor organiza in urmatoarele date:

KET - clasa a VI-a si PET - clasa a VII-a - sambata, 16 iunie (ora 8:30)
FCE - clasa a IX-a - sambata 2 iunie (ora 8:30)


Postat la:

Examenele Cambridge de engleză generală, organizate de Universitatea Cambridge ESOL, Marea Britanie,  sunt cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiază engleza. In fiecare an, peste un 1,5 milioane de oameni din 135 de ţări susţin examene Cambridge, care sunt recunoscute pentru angajare sau studiu.

Examenele Cambridge sunt echivalate pe Scala Comuna Europeana de referinţă pentru limbi străine, publicată de Consiliul Europei.

Şcoala noastră este centru de examen Cambridge pentru YLE (Young Learners English), KET (Key English Test) şi PET (Preliminary English Test) cu acordul Consiliului Britanic din România, care deleagă evaluatori pentru proba de Speaking (Vorbire) şi monitori pentru cele de Listening (Ascultare) şi Reading and Writing (Citire şi scriere). Lucrările de la probele de Listening, Reading and Writing se secretizează şi se trimit spre corectare la Universitatea Cambridge ESOL.

Cele trei examene YLE (Starters, Movers, Flyers) testează cunoştinţele de la nivelul de bază A1 pe Scala Comună Europeană. Celelalte două examene din seria principală, KET şi PET, testează şi ele cunoştinţele de engleză de la nivelul de bază, dar KET - nivel A2 pe Scala Comuna Europeana, iar PET – nivel B1. Prin aceste examene se testează deprinderile de ascultare (listening), citire şi scriere (reading and writing) şi vorbire (Speaking).

Elevii din clasele II-VIII pot participa la aceste examene, în funcţie de nivelul de cunoştinţe acumulate. Ei sunt pregătiţi de-a lungul unui an şcolar pentru formarea competenţelor de ascultare, citire, scriere şi vorbire pe nivele adecvate vârstei şi cunoştinţelor, conform metodologiei de evaluare mai sus-menţionată.

Postat la:

Anul acesta, examenul Cambridge pentru clasele II-V (Starters, Movers, Flyers) va avea loc astfel:

  • 13 mai 2010 – Listening; Reading and Writing
  • 14 mai 2010 – Speaking

Elevii vor avea la ei:

  • 3 creioane ascuţite, stilou, radieră, ascuţitoare;
  • creioane colorate ascuţite (negru, albastru, maro, verde, gri, portocaliu, roz, mov, roşu şi galben)

Candidaţii vor fi prezenţi în sălile de examen la ora 8.30.

SEB pe facebook