Scoala
Europeana
Bucuresti

  MENU

Postat la:

20 de cadre didactice au participat cu mare interes la cursul de prim ajutor, organizat de Crucea Roșie, prin intermediul domnului Lucian Amanolesei, căruia îi mulțumim foarte mult pentru toate informațiile foarte interesante pe care ni le-a oferit.

Am învățat atât noțiuni teoretice, cât și practice despre acordarea primului ajutor, despre cum să reacționăm în caz de dezastre naturale și cum să avem la îndemână un rucsac cu cele necesare supraviețuirii în caz de calamitate. Am conștientizat cu toții că un gest mic făcut la timp poate salva o viață!

Prof. Aura Tufeanu

Postat la:

Pentru că le place să fie mereu în pas cu ultimele informații din toate domeniile, elevii anului II IBDP au vizitat expoziția științifică organizată de către Goethe Institut în colaborare cu Max-Planck Gesellschaft, în cadrul Muzeului de Geologie București.

Aici au fost încurajați, prin intermediul unor panouri, filme, stații interactive și fișe de lucru, să descopere lucruri noi despre studiul și cercetarea în Germania. Expoziția a cuprins șapte teme: medicină, optică, mobilitate, energie, comunicare, informatică și materiale, iar elevii au putut participa la workshopuri sau raliuri interactive. Și totul...AUF DEUTSCH!

Prof. Dapfni Mihăilescu

Postat la:

Elevii clasei a X-a B, însoțiți de doamnele profesoare Veronica Gutescu și Dana Stefan, și-au petrecut sfârșitul de săptămână pe Valea Prohovei, bucurându-se de vremea superbă de toamnă și de timpul petrecut împreună.

Postat la:

Atelier de gătit sănătos – 12 octombrie 2017  – elevi ai claselor Pregătitoare A, C și D

Cei mai mici elevi ai Şcolii Europene vă propun o rețetă sănătoasă și distractiv de realizat în familie: Squash it Sandwich. Ei au testat-o la Atelierul de gătit organizat la SEB de către Mary Balaban, ambasador Jamie Oliver în România. Înainte de a trece la treabă, copiii au aflat o mulțime de informații utile despre legume și proprietățile lor nutritive. Micile ajutoare de bucătar au urmat cu strictețe îndrumările Chef-ului: au tăiat legumele, le-au bătut bine cu făcălețul ca să-și lase aroma, le-au amestecat cu semințe, cu ulei de măsline și cu oțet balsamic, iar apoi le-au împrietenit cu humusul și iaurtul. Toată lumea a fost de acord că sandwich-ul nu a fost doar delicios, ci și foarte sănătos. Poftă bună! 

Prof. înv. primar: Adina Stancu, Alexandra Radu & Cristina Durică 

Postat la:

Lista parteneriatelor incheiate in perioada 2012-2017 poate fi descarcata aici

Postat la:

Aceste cursuri sunt structurate prin sintetizarea anumitor elemente metodice consacrate în sistemele pedagogice performante pentru actoria profesionistă de teatru şi film din lume. Mai mult, structurarea cursurilor implică şi viziunea metodologică specifică Universităţii din Oxford, unde studiul actoriei are un rol determinant în procesul educaţional, potenţând major dezvoltarea şi evoluţia fiecărui cursant pe coordonatele propriului domeniu de specializare.

Postat la:

Miercuri 22 februarie, elevii Iulia Vlad și Kirian Lavoisard, au participat la Workshopul proiectului Comenius "Changing with the Climate” desfășurat la Institutul Naţional de Cercetare și Dezvoltare în Informatică” București. La  întâlnire au participat reprezentanți ai partenerilor implicați în proiect atât din țara noastră cât și din afara ei  iar scopul declarat al acestei întâlniri a fost acela de a da școlilor partenere din rețea posibilitatea de a prezenta rezultatele obținute și de a-și împărtăși din  experiența câșigată prin proiecte similare în domeniul schimbărilor climatice și a utilizării eficiente a energiei.

Elevii Școlii Europene au prezentat în fața colegilor lor și a partenerilor europeni ai rețelei, cele două proiecte mari pe teme de mediu desfășurate în școala noastră începând cu anul 2009 și anume: “Terra singura noastră casă” și “Go Reduce Reuse Recycle Everything Everywhere in Nature (GRRREEN)”.

Postat la:

"Cursul Urban Street Dance/ break dance este sustinut de Ionut Dumitru, alias "Piticu" de la trupa Simplu.

"Piticu" este unul din cei mai talenati si explozivi coregrafi ("Dansez pentru tine"/ Pro TV) si dansatori din Romania (trupa Simplu), cu numeroase aparitii la televiziune si in spectacole live.

De asemenea, are experienta de 6 ani in lucrul cu copiii, in predarea elementelor de street dance/ break dance. Cursul Urban Street Dance/ break dance se adreseaza copiilor cu varste peste 10 ani (grupe pe varste 10-11 ani, 12-14 ani, etc)."

Postat la:

Incepand din toamna 2011 se pot inscrie la cursurile Urban Kids si copii care NU sunt elevi ai Scolii Europeane. Pentru detalii si inscriere: tel. 0720 027 698 sau pe mail la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Urban Kids Junior/Regular/Avansat

Se studiaza elemente de pop rock, dance, hip hop, funk cu acompaniament de pian, ulterior se canta pe negativ; pe parcursul cursului cantecele vor fi completate de miscarea scenica aferenta (dans). Melodiile si miscarile scenice au un grad de dificultate de la mediu la avansat (in limba romana si engleza).

Copiii participa la inregistrari in studio, la spectacole scolare si unele spectacole din afara scolii.

Grupele Urban Kids Junior si Regular studiaza o ora pe saptamana, grupa Urban Kids avansat studiaza doua ore pe saptamana.

Echipa este formata din 3 profesori: Liliana Stefan-producator muzical/ coordonator program Ioana Damian-Profesor pian/ canto (licenta Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti) Mihai Dima-profesor dans

Copiii inregistreaza in studio profesional repertoriul studiat, iar la sfarsitul cursului anual primesc un CD cu toate cantecele. In functie de nivelul de dificultate al cursului, copiii sunt invitati sa participe la emisiuni radio si TV.

Piticu-Street Dance

Curs de street dance cu Piticu (trupa Simplu). De la cei mai mici la cei mai mari, copiii pot afla tainele dansului alaturi de un professor spectaculos si cu experienta.SEB pe facebook